De aanzienlijke groei van de zorgvraag, het veranderende zorglandschap en de vraag om passende zorg (Integraal Zorgakkoord) betekenen een verandering van het beroep van fysiotherapeut. Wil jij breder en kritisch leren kijken naar de uitdagingen waar de fysiotherapie voor staat? Wil je vernieuwingen van de (fysiotherapeutische) zorg in jouw werkomgeving realiseren? En wil je je verder ontwikkelen op het gebied van innoveren, interprofessioneel samenwerken, projectmatig werken en leiderschap? Dan is deze master iets voor jou!

De Master fysiotherapie en innovatie in beweegzorg is een bekostigde opleiding. Je betaalt het wettelijk vastgestelde collegegeld.

Studenten in overleg in een klaslokaal

Je leert vanuit een breed perspectief naar de gezondheidszorg te kijken, kansen te benutten, kwaliteit van zorg te verbeteren door kritisch literatuur te beoordelen, te innoveren en een netwerk op te bouwen met andere professionals. Je leert leiderschap te tonen in het implementeren van deze zorgvernieuwingen en nieuwe taken op te pakken. Door te verbinden met andere professionals uit zorg en welzijn, gemeenten en subsidiegevers, draag je bij aan verbetering van de zorg.

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met hoofd Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg Marielle Jans via marielle.jans@hu.nl of bel of WhatsApp naar 06-28252259. We helpen je graag verder!

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus en 31 december
Startmoment 1 september en 1 februari
Lesdata Donderdag van 14.00-20.30 uur (vanaf 2025-2026 wijzigt de lesdag mogelijk naar maandag of vrijdag). Zie het overzicht van de lesdagen en -tijden op de pagina De opleiding.
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2530 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg
Croho-code 45286
Drie mensen aan een tafel met elkaar in gesprek
De opleiding

Als fysiotherapeut leer je kritisch, innovatief en verbindend te zijn

Deze masteropleiding bestaat uit vier cursussen van elk een half jaar. Je sluit de opleiding af met het uitvoeren van een innovatieproject dat direct impact heeft op de beroepspraktijk.

drie studenten in overleg aan een tafel
Carrièreperspectief

Nieuwe rol als fysiotherapeut

Het werkveld vraagt in toenemende mate om masteropgeleide therapeuten die een brede kijk hebben op de gezondheidszorg en samen met andere professionals veranderingen in de zorg kunnen realiseren. Afgestudeerden pakken nieuwe rollen op in het veranderende zorgstelsel, binnen of buiten hun huidige werk.

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 28 mei en 7 juni. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Wat kost deze opleiding?

Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg is een bekostigde opleiding. Is dit je eerste opleiding? Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt. Voor boeken en andere lesmateriaal ben je tussen de € 100 en € 500 kwijt.

Waarom Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg studeren bij de HU?

  • Evidence- en contextbased beweegzorg

    Behandelen op basis van wetenschappelijk bewijs of kiezen voor gepersonaliseerde zorg? Met deze master leer je omgaan met deze dilemma’s.

  • Innovatief en flexibel onderwijs

    De opleiding biedt uitdagende werkvormen en een flexibele structuur waarmee leren en werken bij elkaar komen.

  • Sterke verbinding met onderzoek in de lectoraten

    De opleidingen bij het Instituut voor Bewegingsstudies werken nauw samen met de lectoraten in onderzoeks- en innovatieprojecten.

Neem contact met ons op

Marielle Jans

Marielle Jans

Hoofd Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg
Ingang Heidelberglaan 7

Interesse in Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg?

Heb je nog vragen?