Ben je fysiotherapeut (of oefentherapeut) en wil je je verder ontwikkelen als master in de fysiotherapie? Kies dan voor één van onze fysiotherapie masteropleidingen: ‘Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg (in de fysiotherapie)’ of ‘Specialistische master Fysiotherapie’. Met je masterdiploma ontvang je punten voor het Kwaliteitsregister van de Stichting Keurmerk Fysiotherapie of het Kwaliteitsregister van het KNGF (KRF-NL).

Bij de master Fysiotherapie aan Hogeschool Utrecht leer je hoe je mensen met complexe gezondheidsproblemen kunt diagnosticeren en behandelen. Dit doe je binnen een van de vijf specialisaties:

 • Kinderfysiotherapie
 • Geriatriefysiotherapie
 • Orthopedische Manuele Therapie
 • Psychosomatische Fysiotherapie
 • Sportfysiotherapie

Meer informatie over de vijf specialisaties vind je op de pagina 'De opleiding'.

Wil je je niet specialiseren, maar je wel op masterniveau verdiepen in het vakgebied, kijk dan bij onze opleiding Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem via de mail of WhatsApp contact op met onderwijscoördinator Sanne Verkerk via sanne.verkerk@hu.nl of WhatsApp naar 0618053628. We helpen je graag verder!

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 september (aanmelddeadline t/m 31 augustus)
Instromen op een later moment kan in overleg
1 november (aanmelddeadline t/m 30 september)
1 februari (aanmelddeadline t/m 31 december)
1 april (aanmelddeadline t/m 28 februari)
Start Het onderwijs start 1 keer per jaar op 1 september. Later instromen binnen lopend onderwijs is mogelijk in overleg (let op de inschrijfdeadlines).
Lesdata 24 Lesdagen per jaar. Geriatrie en Kinderfysiotherapie op maandagen. Orthopedische manuele therapie, Psychosomatische fysiotherapie en Sportfysiotherapie op vrijdagen.
Studie-investering Circa 15 tot 20 uur per week
Collegegeld € 6895 (vrij van btw)

De opleiding duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld.
Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden, onder ‘Meld je aan voor cursussen, modules en leergangen’ (overige informatie).

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Fysiotherapie
Croho-code 70175
Master Fysiotherapie, tijdens de opleiding

Kleinschalige opleiding met gerenommeerde docenten

De master Fysiotherapie is een kleinschalige opleiding met per jaar maximaal 28 studenten per specialisatie. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en contact. Ook krijg je intensieve én individuele begeleiding van wetenschappelijk opgeleide en gespecialiseerde docenten uit binnen- en buitenland.

Master Fysiotherapie, Carrièperspectief

Aan de slag als gespecialiseerd fysiotherapeut

Als master in de Fysiotherapie ben je in staat om wetenschap te integreren in je dagelijks handelen als gespecialiseerde, kritische en praktijkgerichte zorgprofessional. Dit kan in een functie met direct patiëntencontact of als casemanager, waarbij aansturing van ketenzorg en kennisdeling centraal staan.

Het maximum aantal toelaatbare studenten bedraagt 28. Wanneer de groep vol zit, ontvang je een mailbericht dat je op de wachtlijst bent geplaatst.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Losse modules

Weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om één of enkele module(s) los te volgen.

Kosten

Voor boeken en andere lesmaterialen ben je ongeveer € 200 tot € 300 kwijt.

Waarom deze opleiding bij de HU?

 • Excellente beoordeling door NVAO

  De opleiding is als enige master Fysiotherapie in Nederland beoordeeld met een ‘excellent’ voor het studieprogramma. Daarnaast zijn ook de studentwaarderingen hoog.

 • Onderscheid je van de rest

  Bij onze master loop je als enige in Nederland een academische praktijkgerichte stage en sluit je je master af met een masterproef én een masterthesis.

 • Een samenwerkingsverband voor topkwaliteit

  De master Fysiotherapie werkt samen met het UMC Utrecht, de Universiteit Utrecht en een uitgebreid netwerk in de eerste, tweede en derde lijn.

Direct contact

Barbara Kölzer

Master Kinderfysiotherapie

Brenda Knijff

Master Geriatriefysiotherapie
Linda Slootweg, cursus Angst, Depresse en Bewegen | Hogeschool Utrecht

Linda Slootweg

Master Psychosomatische Fysiotherapie
Marc van den Berg

Marc van den Berg

Master Orthopedische Manuele Therapie
Stefan Janssen, opleiding Sportfysiotherapie en de Jeugdige Sporter, Hogeschool Utrecht

Stefan Janssen

Master Sportfysiotherapie

"Diverse onderwerpen hebben hun weg naar mijn handelen op de werkvloer al gevonden. Bijvoorbeeld adequaat trainen, multifactoriële gezondheid, het betrekken van de thuissituatie... ik heb al zoveel geleerd! De opleiding heeft me nú al een andere therapeut gemaakt"

Rik de Lange Specialisatie geriatriefysiotherapie

Vragen over de opleiding?