Ben je fysiotherapeut (of oefentherapeut) en wil je je specialiseren als master in de fysiotherapie? Kies dan voor één van onze specialisaties: Kinderfysiotherapie, Geriatriefysiotherapie, Orthopedische Manuele Therapie, Psychosomatische Fysiotherapie of Sportfysiotherapie. Met je masterdiploma ontvang je punten voor het Kwaliteitsregister van de Stichting Keurmerk Fysiotherapie of het Kwaliteitsregister van het KNGF (KRF-NL).

Deze master Fysiotherapie is net als alle andere masters Fysiotherapie in Nederland een onbekostigde master.

Bij de master Fysiotherapie aan Hogeschool Utrecht leer je hoe je mensen met complexe gezondheidsproblemen kunt diagnosticeren en behandelen. Dit doe je binnen een van de vijf specialisaties:

Wil je je niet specialiseren, maar je generiek laten opleiden tot master in de fysiotherapie? Dan is de master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg wat voor jou.

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem via de mail contact op met onderwijscoördinator Sanne Verkerk via sanne.verkerk@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 september (aanmelddeadline t/m 31 augustus)
Startmoment Het onderwijs start 1 keer per jaar op 1 september. Later instromen binnen lopend onderwijs is mogelijk in overleg (let op de inschrijfdeadlines).
Lesdata 24 Lesdagen per jaar. Geriatrie en Kinderfysiotherapie op maandagen. Orthopedische manuele therapie, Psychosomatische fysiotherapie en Sportfysiotherapie op vrijdagen.
Studie-investering Circa 15 tot 20 uur per week
Collegegeld € 8175 (vrij van btw)

Dit zijn de kosten voor studiejaar 2024-2025. De specialisatie duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld.

Op de pagina "Aanmelden cursus, module of leergang" lees je onder overige informatie meer over de betalingsmogelijkheden.

HU-alumni krijgen 5% korting op hun eerste studiejaar.

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Fysiotherapie
Croho-code 70175
Master Fysiotherapie, tijdens de opleiding
De opleiding

Innoveer en specialiseer in beweegzorg

Je leert praktisch handelen te onderbouwen en complexe patiëntenzorg te onderzoeken, behandelen en evalueren. Daarnaast werk je met actuele thema’s uit het werkveld, zoals corona en kwetsbare ouderen.

Master Fysiotherapie, Carrièperspectief
Carrièreperspectief

Veelgevraagde specifieke skills

Welke specialisatie je ook kiest; je bent een fysiotherapeut met belangrijke skills waar veel vraag naar is. Zo groei je makkelijk door of vind je snel een nieuwe uitdaging.

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Wil je een losse module volgen?

Weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om één of enkele module(s) los te volgen.

Wat kost een masteropleiding?

De kosten voor de master Fysiotherapie bedragen € 8175,- voor het studiejaar 2024-2025. Deze master Fysiotherapie is net als alle andere masters Fysiotherapie in Nederland een onbekostigde master.

Alumni van de HU 5% korting krijgen op hun eerste studiejaar.

Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden cursus, module of leergang onder overige informatie.

 

Waarom de master Fysiotherapie studeren bij de HU?

  • Excellente beoordeling door NVAO

    De opleiding is als enige master Fysiotherapie in Nederland beoordeeld met een ‘excellent’ voor het studieprogramma. Daarnaast zijn ook de studentwaarderingen hoog.

  • Onderscheid je van de rest

    Bij onze master loop je als enige in Nederland een academische praktijkgerichte stage en sluit je je master af met een masterproef én een masterthesis.

  • Een samenwerkingsverband voor topkwaliteit

    De master Fysiotherapie werkt samen met het UMC Utrecht, de Universiteit Utrecht en een uitgebreid netwerk in de eerste, tweede en derde lijn.

Neem contact met ons op

Barbara Kölzer

Master Kinderfysiotherapie

Brenda Knijff, MSc

Hoofd master Geriatriefysiotherapie
Linda Slootweg, cursus Angst, Depresse en Bewegen | Hogeschool Utrecht

Linda Slootweg MSc

Hoofd Master Psychosomatische Fysiotherapie en gezondheidswetenschapper

Francois Maissan

Hoofd master Orthopedische Manuele Therapie
Stefan Janssen

Stefan Janssen, M PT

Hoofd master Sportfysiotherapie

"Diverse onderwerpen hebben hun weg naar mijn handelen op de werkvloer al gevonden. Bijvoorbeeld adequaat trainen, multifactoriële gezondheid, het betrekken van de thuissituatie... ik heb al zoveel geleerd! De opleiding heeft me nú al een andere therapeut gemaakt"

Rik de Lange Specialisatie geriatriefysiotherapie

Vragen over de opleiding?