Ben je fysiotherapeut (of oefentherapeut) en wil je je onderscheiden als specialist? Kies dan voor de masteropleiding Fysiotherapie deeltijd van Nederland: die van Hogeschool Utrecht. Met je masterdiploma kun je je ook inschrijven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). Dit biedt een belangrijke meerwaarde voor je werk en je carrière.

Bij de master Fysiotherapie aan Hogeschool Utrecht leer je hoe je mensen met complexe gezondheidsproblemen kunt diagnosticeren en behandelen. Dit doe je binnen een van de vijf specialisaties:

 • kinderfysiotherapie
 • geriatriefysiotherapie
 • orthopedische manuele therapie
 • psychosomatische fysiotherapie
 • sportfysiotherapie

Meer informatie over de vijf specialisaties vind je op de pagina 'De opleiding'.

Met praktijkgericht onderzoek sla je een brug tussen de spreekkamer en de wetenschap.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 september (aanmelddeadline t/m 30 augustus) In overleg 1 november (aanmelddeadline t/m 30 september) In overleg 1 februari (aanmelddeadline t/m 31 december) In overleg 1 april (aanmelddeadline t/m 28 februari)
Start Het onderwijs start 1 keer per jaar op 1 september. Later instromen binnen lopend onderwijs is mogelijk in overleg.
Lesdata 24 Lesdagen per jaar. Geriatrie en Kinderfysiotherapie op maandagen. Orthopedische manuele therapie, Psychosomatische fysiotherapie en Sportfysiotherapie op vrijdagen.
Studie-investering Circa 15 tot 20 uur per week
Collegegeld € 6595 (vrij van btw)

De opleiding duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld. Voor 2020-2021 bedraagt het tarief 8137  €  (vrij van BTW).
Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden, onder ‘Meld je aan voor cursussen, modules en leergangen’ (overige informatie).

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Fysiotherapie
Croho-code 70175
Master Fysiotherapie, tijdens de opleiding

Kleinschalige opleiding met gerenommeerde docenten

De master Fysiotherapie is een kleinschalige opleiding met per jaar maximaal 30 studenten per specialisatie. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en contact. Ook krijg je intensieve én individuele begeleiding van wetenschappelijk opgeleide en gespecialiseerde docenten uit binnen- en buitenland.

Master Fysiotherapie, Carrièperspectief

Aan de slag als gespecialiseerd fysiotherapeut

Als master in de Fysiotherapie ben je in staat om wetenschap te integreren in je dagelijks handelen als gespecialiseerde, kritische en praktijkgerichte zorgprofessional. Dit kan in een functie met direct patiëntencontact of als casemanager, waarbij aansturing van ketenzorg en kennisdeling centraal staan.

Het maximum aantal toelaatbare studenten bedraagt 28. Wanneer de groep vol zit, ontvang je een mailbericht dat je op de wachtlijst bent geplaatst.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.


Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je direct aan!

Losse modules

Weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om één of enkele module(s) los te volgen.


Kosten

Voor boeken en andere lesmaterialen ben je ongeveer € 200 tot € 300 kwijt.


Waarom deze opleiding bij de HU?

 • Excellente beoordeling door NVAO

  De opleiding is als enige master Fysiotherapie in Nederland beoordeeld met een ‘excellent’ voor het studieprogramma. Daarnaast zijn ook de studentwaarderingen hoog.

 • Onderscheid je van de rest

  Bij onze master loop je als enige in Nederland een academische praktijkgerichte stage en sluit je je master af met een masterproef én een masterthesis.

 • Een samenwerkingsverband voor topkwaliteit

  De master Fysiotherapie werkt samen met het UMC Utrecht, de Universiteit Utrecht en een uitgebreid netwerk in de eerste, tweede en derde lijn.

Direct contact

Eline Bolster

Master Kinderfysiotherapie
 Ina Bettman, opleidingshoofd Geriatriefysiotherapie bij de master Fysiotherapie, Hogeschool Utrecht

Ina Bettman, MFt

Master Geriatriefysiotherapie
Linda Slootweg, cursus Angst, Depresse en Bewegen | Hogeschool Utrecht

Linda Slootweg

Master Psychosomatische Fysiotherapie
Foto van Eddo Wesselink

"Ik vind dat studenten van Hogeschool Utrecht zich duidelijk profileren in onze beroepsgroep."

Eddo Wesselink (26 jaar) Stagedocent en lid van de werkveldcommissie

"Je doet deze masterspecialisatie vooral als je wetenschap en praktijk wilt toepassen ten behoeve van je eigen klinisch handelen. Met het niveau dat in Utrecht wordt aangeboden, ga je je echt onderscheiden van collega’s"

Bas Blom Specialisatie sportfysiotherapie

"Diverse onderwerpen hebben hun weg naar mijn handelen op de werkvloer al gevonden. Bijvoorbeeld adequaat trainen, multifactoriële gezondheid, het betrekken van de thuissituatie... ik heb al zoveel geleerd! De opleiding heeft me nú al een andere therapeut gemaakt"

Rik de Lange Specialisatie geriatriefysiotherapie

Vragen over de opleiding?