Ben je fysiotherapeut (of oefentherapeut) en wil je je verder ontwikkelen als master in de fysiotherapie? Kies dan voor één van onze fysiotherapie masteropleidingen: ‘Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg (in de fysiotherapie)’ of ‘Specialistische master Fysiotherapie’. Met je masterdiploma ontvang je punten voor het Kwaliteitsregister van de Stichting Keurmerk Fysiotherapie of het Kwaliteitsregister van het KNGF (KRF-NL).

Bij de master Fysiotherapie aan Hogeschool Utrecht leer je hoe je mensen met complexe gezondheidsproblemen kunt diagnosticeren en behandelen. Dit doe je binnen een van de vijf specialisaties:

 • Kinderfysiotherapie
 • Geriatriefysiotherapie
 • Orthopedische Manuele Therapie
 • Psychosomatische Fysiotherapie
 • Sportfysiotherapie

Meer informatie over de vijf specialisaties vind je op de pagina 'De opleiding'.

Wil je je niet specialiseren, maar je wel op masterniveau verdiepen in het vakgebied, kijk dan bij onze opleiding Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg.

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem via de mail of WhatsApp contact op met onderwijscoördinator Sanne Verkerk via sanne.verkerk@hu.nl of WhatsApp naar 0618053628. We helpen je graag verder!

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 september (aanmelddeadline t/m 31 augustus)
Start Het onderwijs start 1 keer per jaar op 1 september. Later instromen binnen lopend onderwijs is mogelijk in overleg (let op de inschrijfdeadlines).
Lesdata 24 Lesdagen per jaar. Geriatrie en Kinderfysiotherapie op maandagen. Orthopedische manuele therapie, Psychosomatische fysiotherapie en Sportfysiotherapie op vrijdagen.
Studie-investering Circa 15 tot 20 uur per week
Collegegeld € 6895 (vrij van btw)

De opleiding duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld op basis van indexering.
Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden, onder ‘Meld je aan voor cursussen, modules en leergangen’ (overige informatie).

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Fysiotherapie
Croho-code 70175
Master Fysiotherapie, tijdens de opleiding
De opleiding

Innoveer en specialiseer in beweegzorg

Je leert praktisch handelen te onderbouwen en complexe patiëntenzorg te onderzoeken, behandelen en evalueren. Daarnaast werk je met actuele thema’s uit het werkveld, zoals corona en kwetsbare ouderen.

Master Fysiotherapie, Carrièperspectief
Carrièreperspectief

Veelgevraagde specifieke skills

Welke specialisatie je ook kiest; je bent een fysiotherapeut met belangrijke skills waar veel vraag naar is. Zo groei je makkelijk door of vind je snel een nieuwe uitdaging.

Let op: aantal plaatsen beperkt

Het maximum aantal toelaatbare studenten bedraagt 28. Wanneer de groep vol zit, ontvang je een mailbericht dat je op de wachtlijst bent geplaatst.

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 1 en 12 februari. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Wil je een losse module volgen?

Weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om één of enkele module(s) los te volgen.

Wat kost een masteropleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de Master Fysiotherapie? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je ongeveer € 200 tot € 300 kwijt.

Waarom de master Fysiotherapie studeren bij de HU?

 • Excellente beoordeling door NVAO

  De opleiding is als enige master Fysiotherapie in Nederland beoordeeld met een ‘excellent’ voor het studieprogramma. Daarnaast zijn ook de studentwaarderingen hoog.

 • Onderscheid je van de rest

  Bij onze master loop je als enige in Nederland een academische praktijkgerichte stage en sluit je je master af met een masterproef én een masterthesis.

 • Een samenwerkingsverband voor topkwaliteit

  De master Fysiotherapie werkt samen met het UMC Utrecht, de Universiteit Utrecht en een uitgebreid netwerk in de eerste, tweede en derde lijn.

Neem contact met ons op

Barbara Kölzer

Kinderfysiotherapie

Brenda Knijff, MSc

Hoofd Geriatriefysiotherapie
Linda Slootweg, cursus Angst, Depresse en Bewegen | Hogeschool Utrecht

Linda Slootweg

Masterspecialisatie Psychosomatische Fysiotherapie

Francois Maissan

Hoofd Orthopedische Manuele Therapie
Stefan Janssen, opleiding Sportfysiotherapie en de Jeugdige Sporter, Hogeschool Utrecht

Stefan Janssen

Sportfysiotherapie

"Diverse onderwerpen hebben hun weg naar mijn handelen op de werkvloer al gevonden. Bijvoorbeeld adequaat trainen, multifactoriële gezondheid, het betrekken van de thuissituatie... ik heb al zoveel geleerd! De opleiding heeft me nú al een andere therapeut gemaakt"

Rik de Lange Specialisatie geriatriefysiotherapie

Vragen over de opleiding?

Gerelateerde opleidingen