Wil je graag fysiotherapeut worden? Je studie optimaal combineren met je werk- en privéleven? Dat kan met de deeltijdopleiding Fysiotherapie aan Hogeschool Utrecht.

Als fysiotherapeut richt je je op het voorkomen, verminderen en verhelpen van klachten aan het bewegingsapparaat, zodat cliënten hun dagelijkse activiteiten zo optimaal mogelijk uit kunnen voeren. Hierbij houd je de kwaliteit van leven en de zelfredzaamheid van de cliënt in zijn leefomgeving scherp in de gaten.

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Natascha Koomen student Fysiotheraie deeltijd

"Met klasgenoten kunnen we sparren over de zelfstudie en iedereen uit mijn leerteam woont in Utrecht zodat we makkelijk kunnen oefenen"

Natascha Koomen (23 jaar) Eerstejaars student

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 14 augustus en t/m 31 december
Start 1 september en 1 februari
Lesdata De vaste onderwijs dag is op de dinsdag van circa 10:00 uur tot circa 19:00 uur.
Studie-investering 28 uur per week (inclusief lesdag, zelfstudie, projectopdrachten en stages).
Collegegeld € 1908 (vrij van btw)
Bereken welk tarief voor jou geldt
Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht, Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Opleiding tot Fysiotherapeut
Croho-code 34570
Fysiotherapie, tijdens de opleiding

Direct aan de slag

Je leert hoe je patiënten onderzoekt en behandelt. Dit oefen je eerst op medestudenten en later tijdens stages op echte patiënten. Daarnaast maak je kennis met de gezondheidszorg in het algemeen en met de ‘fysiotherapeut als ondernemer’.

Fysiotherapie, Carrièreperspectief

Aan de slag als fysiotherapeut

De vooruitzichten voor fysiotherapeuten zijn redelijk goed. De vraag naar fysiotherapie neemt toe. Door de vergrijzing komen er meer ouderen die fysiotherapie nodig hebben. Ook zijn er veel mensen die te weinig bewegen en daardoor problemen met hun gezondheid krijgen.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.


Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de deeltijdopleiding Fysiotherapie? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je in het eerste jaar ongeveer € 600 kwijt.

Waarom deze opleiding bij de HU?

  • Ontwikkelmogelijkheden

    Door nauwe samenwerking met onderzoeksinstellingen, universiteiten en beroepenveld zijn er veel ontwikkelmogelijkheden die passen bij je ambities.

  • Bekostiging

    De deeltijdopleiding Fysiotherapie komt in meerdere gevallen in aanmerking voor bekostiging.

Foto van Janneke Luiken

"Veel docenten zijn ook nog werkzaam als fysiotherapeut of houden zich bezig met onderzoek waar studenten ook in kunnen participeren."

Janneke Luiken (54 jaar) Docent
Foto van Iris van den Heuvel

"Het leuke aan lesgeven op de HU is de veelzijdigheid in het werk, het persoonlijk contact met studenten/docenten en het feit dat je altijd bezig bent met de nieuwste ontwikkelingen in de zorg."

Iris van den Heuvel (26 jaar) Docent Fysiotherapie

Vragen over de opleiding?