Fysiotherapie
Als fysiotherapeut richt je je op het voorkomen, verminderen en verhelpen van klachten aan het bewegingsapparaat, zodat cliënten hun dagelijkse activiteiten zo optimaal mogelijk uit kunnen voeren. Hierbij houd je de kwaliteit van leven en de zelfredzaamheid van de cliënt in zijn leefomgeving scherp in de gaten.
"Na de opleiding Bewegingstechnologie en Bewegingswetenschappen vond ik Fysiotherapie een mooie aanvulling, omdat ik werken met mensen en het behandelen erg leuk vind."
Natascha Koomen (23 jaar) Eerstejaars student
"Na de opleiding Bewegingstechnologie en Bewegingswetenschappen vond ik Fysiotherapie een mooie aanvulling, omdat ik werken met mensen en het behandelen erg leuk vind."
Natascha Koomen (23 jaar)Eerstejaars student
Na de opleiding Bewegingstechnologie en Bewegingswetenschappen, ben ik gestart met Fysiotherapie deeltijd. Ik vond fysiotherapie nog een mooie aanvulling hierop omdat ik werken met mensen en het behandelen zelf ook erg leuk vind. Doordat het onderwijs gebaseerd is op case based learning krijg je al snel realistische voorbeelden. Dit leert voor mij makkelijker dan alleen ‘droge stof’. Ook dat we in het eerste jaar al op stage kunnen vanwege een passende vooropleiding vind ik een pluspunt.
Tijdens mijn werk kan ik feedback vragen aan collega’s. Na de opleiding Bewegingstechnologie en Bewegingswetenschappen vond ik Fysiotherapie een mooie aanvulling, omdat ik werken met mensen en het behandelen erg leuk vind. Het is een pittige studie en doet niet onder aan de stof die de voltijd opleiding krijgt. Daarmee vergt het discipline voor het studeren maar kan je met goed plannen goede resultaten boeken.
"Veel docenten zijn ook nog werkzaam als fysiotherapeut of houden zich bezig met onderzoek waar studenten ook in kunnen participeren."
Janneke Luiken (54 jaar) Docent
"Veel docenten zijn ook nog werkzaam als fysiotherapeut of houden zich bezig met onderzoek waar studenten ook in kunnen participeren."
Janneke Luiken (54 jaar)Docent
Binnen de opleiding Fysiotherapie en jaar één van de gecombineerde opleiding Fysiotherapie / Oefentherapie Cesar ben ik één van de docenten binnen de expertisegroep Toegepast Gedragswetenschappen. Ik ben één van de weinige docenten die geen Fysiotherapie heeft gestudeerd, maar Psychologie en ik geef met name lessen die gaan over communiceren tijdens de diagnostische- en behandelfase, gedragsverandering bevorderen en reflecteren op je beroepsmatig handelen. Ook geef ik trainingen aan stagegeleiders. Soms kunnen studenten daar wat extra coaching bij gebruiken en help ik ze daarbij.
Het IBS is een instituut dat continu streeft naar verbetering van het onderwijs door aandacht te geven aan wat er speelt in de zorg en aan toekomstige ontwikkelingen, maar ook aan hoe we dit zo aantrekkelijk en duidelijk mogelijk kunnen aanbieden aan studenten. Veel docenten zijn ook nog werkzaam als fysiotherapeut of houden zich bezig met onderzoek waar studenten ook in kunnen participeren.
"Het leuke aan lesgeven op de HU is de veelzijdigheid in het werk, het persoonlijk contact met studenten/docenten en het feit dat je altijd bezig bent met de nieuwste ontwikkelingen in de zorg."
Iris van den Heuvel (26 jaar) Docent Fysiotherapie
"Het leuke aan lesgeven op de HU is de veelzijdigheid in het werk, het persoonlijk contact met studenten/docenten en het feit dat je altijd bezig bent met de nieuwste ontwikkelingen in de zorg."
Iris van den Heuvel (26 jaar)Docent Fysiotherapie
Na de master bewegingswetenschappen afgerond te hebben en weer aan de slag te zijn als fysiotherapeute, merkte ik dat er veel (wetenschappelijke) kennis is op het gebied van bewegen, maar dit nog lang niet allemaal toegepast wordt in onze zorg. Ik wil graag de kloof tussen de wetenschap en de praktijk kleiner maken en mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van ons vak. Ik geef les aan de bacheloropleiding en verzorg vakken op het gebied van anatomie, trainingsleer en het algehele fysiotherapeutische proces. Het leuke aan lesgeven op de HU is de veelzijdigheid in het werk, het persoonlijk contact met studenten/docenten en het feit dat je altijd bezig bent met de nieuwste ontwikkelingen in de zorg. Ik denk dat deze opleiding perfect is voor iedereen met een passie voor bewegen, een kritische blik en een drive om mensen te begeleiden.
Handig om te weten
Aanmelddeadline | t/m 14 augustus en t/m 31 december |
---|---|
Start | 1 september en 1 februari |
Lesdata | Start februari 2021: les op donderdag Start september 2021: les op woensdag (maximaal 8,5 uur contacttijd, online en/of fysiek, tussen 8- 20) Bij uitzondering kan het zijn dat toetsen op een andere dag worden afgenomen dan de lesdag. |
Studie-investering | 28 uur per week (inclusief lesdag, zelfstudie, projectopdrachten en stages). |
Collegegeld | € 2053 (vrij van btw) |
Bereken welk tarief voor jou geldt | |
Locatie | Heidelberglaan 7 Utrecht, Heidelberglaan 15 Utrecht |
Diploma | Bachelor of Science (BSc) |
Toelating | Bekijk de toelatingseisen |
Croho-naam | B Opleiding tot Fysiotherapeut |
Croho-code | 34570 |
Direct aan de slag
Je leert hoe je patiënten onderzoekt en behandelt. Dit oefen je eerst op medestudenten en later tijdens stages op echte patiënten. Daarnaast maak je kennis met de gezondheidszorg in het algemeen en met de ‘fysiotherapeut als ondernemer’.
Aan de slag als fysiotherapeut
De vooruitzichten voor fysiotherapeuten zijn redelijk goed. De vraag naar fysiotherapie neemt toe. Door de vergrijzing komen er meer ouderen die fysiotherapie nodig hebben. Ook zijn er veel mensen die te weinig bewegen en daardoor problemen met hun gezondheid krijgen.
Persoonlijke leerroute
Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.
Aanmelden
Zin om te beginnen? Meld je direct aan!
Meer weten?
De belangrijkste informatie op een rij.
Kosten
Ben je benieuwd naar de kosten voor de deeltijdopleiding Fysiotherapie? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je in het eerste jaar ongeveer € 600 kwijt.
Waarom deze opleiding bij de HU?
-
Ontwikkelmogelijkheden
Door nauwe samenwerking met onderzoeksinstellingen, universiteiten en beroepenveld zijn er veel ontwikkelmogelijkheden die passen bij je ambities.
-
Bekostiging
De deeltijdopleiding Fysiotherapie komt in meerdere gevallen in aanmerking voor bekostiging.
Interesse in de bachelor Fysiotherapie?
Vragen over de opleiding?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 06 34101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur.