Heb jij echt hart voor mensen? Is verplegen voor jou meer dan alleen medicijnen toedienen? Als jij patiënten wilt verzorgen en een verschil wilt maken, dan is de hbo-opleiding Verpleegkunde aan Hogeschool Utrecht echt iets voor jou.

Alternatief voor open dag

De open dag is helaas afgelast. Maar we zijn druk bezig om je een alternatief te bieden. Lees meer op de pagina van de open dag.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je aan!

Tijdens de opleiding Verpleegkunde: voorbeeld van een lessituatie

Leren in de praktijk

Als verpleegkundige steek jij graag je handen uit de mouwen. En dat komt tijdens de opleiding meteen goed van pas. Je loopt namelijk vanaf je eerste jaar al stage. Maar je doet ook veel kennis op in de klas en je leert omgaan met patiënten.

Na de opleiding Verpleegkunde: voorbeeld van een praktijksituatie

Werken als verpleegkundige

Verpleegkundigen zijn op veel plekken meer dan welkom. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk in het ziekenhuis, maar ook in verzorgingstehuizen, de wijkverpleging of verslavingszorg. Je vindt altijd een werkplek die helemaal bij je past.

Toelating

Je kunt starten met de hbo-opleiding Verpleegkunde als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.


Iets voor jou?

  • Je bent nieuwsgierig

    Jij wilt graag alle details weten. Of het nu iemands levensverhaal is, of de laatste onderzoeken over verpleegkundige zorg: jij zoekt het uit!

  • Je neemt verantwoordelijkheid

    Jij zit niet graag stil en weet wel van aanpakken. Je laat je bij problemen niet snel uit het veld slaan.

  • Jij houdt het overzicht

    Jij ziet al snel het totaalplaatje. Dus niet alleen de patiënt, maar ook zijn omgeving en de nieuwste medische ontwikkelingen.

Anouk Brands,student verpleegkunde voltijd

"Er zijn veel mogelijkheden binnen de HU, zoals het casus gestuurd onderwijs, praktijklessen, stages (zowel binnen- als buitenland) en de projecten zoals het maken van een wijkanalyse."

Anouk Brands (21 jaar) Vierdejaars student
Student Michelle Bosch

"In mijn functie van student ambassadeur internationalisering, wil ik zoveel mogelijk studenten motiveren en stimuleren om ook een buitenland ervaring op te doen. "

Michelle Bosch (22 jaar) Derdejaars student
Student Linda de Valk

"Als wijkverpleegkundige vind ik de afwisseling heel prettig: in de ochtend kom je bij de mensen langs en in de middag zit je op kantoor om te werken aan taken als het opstellen van zorgplannen."

Linda de Valk (24) alumnus

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 juni
Startdatum September
Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Numerus fixus Nee
Croho-naam B Opleiding tot Verpleegkundige
Croho-code 34560

Vragen over de opleiding?