Help jij financiële problematiek en schulden bij mensen te voorkomen en op te lossen? Vind jij een gezonde financiële situatie en preventie belangrijk en wil je mensen hierbij ondersteunen? Dan is de Ad Sociaal Financiële Dienstverlening iets voor jou! Met deze opleiding leer jij hoe je de schakel kan zijn tussen organisaties binnen het sociaal financiële domein.

In deze tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding word je opgeleid tot sociaal financieel dienstverlener. Je ontwikkelt je op de gebieden van preventie, sociale incasso en het oplossen van schulden. Je begeleid en coacht mensen met financiële problematiek, zoekt samen met hun netwerk, schuldeisers en betrokken organisaties naar een oplossing en biedt nazorg. Zo ben je bijvoorbeeld bezig met het actief voorkomen van financiële problematiek en heb je het contact met schuldeiser en betrokkene hoe schulden het beste afgelost kunnen worden. Daarmee ben je een schakel tussen deze verschillende organisaties en onderzoek je wat nodig is om financiële problematiek en schulden te voorkomen en op te lossen.

Onder voorbehoud van accreditatie

De opleiding start in september 2022, onder voorbehoud van accreditatie. Aanmelden via Studieklink is op dit moment nog niet mogelijk. Wil jij er als een van de eerste bij zijn?
Stuur dan een e-mail met je naam, e-mailadres en eventueel je telefoonnummer naar AdSFD@hu.nl. Dan houden we je op de hoogte.

Online Open dagen

Doe mee met onze online studiekeuze-events tussen 30 oktober en 12 november.

aan de slag met sociaal financiële vraagstukken 

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding maak je vanaf het begin kennis met het werkveld. De opleiding werkt met levensechte casussen vanuit de praktijk en het onderwijs vindt ook deels in het werkveld plaats. Je werkt soms individueel, maar ook als onderdeel van een projectgroep en leerteam.

aan het werk of nog even doorstuderen

Na het behalen van je diploma, kun je gaan werken bij overheids- en welzijnsorganisaties, zoals de Belastingdienst, UWV, wijkteams of maatschappelijk werk. Daarnaast kun je ook aan de slag bij particuliere en financiële organisaties, zoals een woningbouwvereniging, de bank of gerechtsdeurwaarders. Doorstuderen aan de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening is ook een optie.

Toelatingseisen AD Sociaal Financiële dienstverlening

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de Ad-opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je wilt bijdragen aan gezond financieel welzijn van burgers

    Je bent gedreven om mensen met beginnende of vergevorderde financiële problematiek te begeleiden naar een oplossing en financiële redzaamheid te vergroten.

  • Je bent een netwerker

    Mogelijkheden en belangen van verschillende partijen meenemen doe jij graag. Je zet initiatieven om in acties, samen met anderen.

  • Je bent communicatief en sociaal vaardig

    Je kunt contact maken met mensen en je bent communicatief sterk zodat je gesprekken kunt voeren met verschillende ketenpartners, die gezamenlijke en tegenstrijdige belangen hebben.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee

Interesse in de Ad Sociaal Financiële Dienstverlening?

Vragen over de opleiding?