Medische Hulpverlening
Online Open dagen
We helpen je graag met je studiekeuze. Meld je hier aan.
Aangemeld, en nu?
Bekijk wat de volgende stappen zijn nadat je je hebt aangemeld.
Hulp verlenen in complexe situaties
Je leert eerst hoe het menselijk lichaam werkt. Welke ziekteverschijnselen herken je en welke ziektes horen daarbij? Hoe stel je een diagnose en hoe ziet de hulpverlening eruit? Tijdens de opleiding krijg je te maken met opdrachten die professionals in het ziekenhuis of op de ambulance ook dagelijks uitvoeren.
Opgeleid tot medisch hulpverlener
Als je de opleiding Medische Hulpverlening hebt afgerond, kun je werken in de ambulancezorg, op de spoedeisende hulp en in de anesthesie. Wat je ook kiest, een gedegen medisch georiënteerde kennisbasis en omgaan met stress en hulpverlening organiseren in complexe situaties horen erbij.
Toelating
Je kunt starten met de opleiding Medische Hulpverlening als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.
Iets voor jou?
-
Je houdt het hoofd koel
Je weet van aanpakken. In stressvolle situaties blijf je kalm en kun je goed knopen doorhakken.
-
Je kunt je goed inleven
Je hebt vaak intensief contact met patiënten. Je bent betrokken en kunt goed inschatten wat ze nodig hebben.
-
Nieuwe technologieën? Kom maar op!
Je leert snel en vindt het leuk om met de nieuwste medische technologieën te werken.
"Kennis van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam is van groot belang voor de opleiding"
Melvin Nietveld Vierdejaars student
"Kennis van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam is van groot belang voor de opleiding"
Melvin NietveldVierdejaars student
Met Medische Hulpverlening leer je volgens de ABCDE-methode een patiënt op te vangen op onder andere de Spoedeisende Hulp. Hierbij is zorg voor de patiënt het belangrijkste maar komen familie, omstanders, agressie, psychische stoornissen en alcohol- en drugsgebruik ook aan bod. De opleiding combineert theorie met de praktijk.
Kennis van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam is van groot belang voor de opleiding. Verschillende delen zoals het zenuwstelsel, het ademhalingsstelsel en de bloedsomloop worden apart behandeld. Ik vond het menselijk lichaam altijd al interessant dus dit sluit hier goed bij aan. Voor de praktijkhandelingen moet je veel dingen met precisie uitvoeren. Een beetje handigheid kan dus geen kwaad.
Voor deze opleiding moet je theorie en praktijk kunnen combineren, je moet verder stressbestendig zijn en sociaal in de omgang met anderen.
"Een pluspunt zijn de leuke lessen en vaardigheden die je leert"
Stephanie Jongman Vierdejaars student
"Een pluspunt zijn de leuke lessen en vaardigheden die je leert"
Stephanie JongmanVierdejaars student
Ik ben al verpleegkundige en wilde graag verder in de acute zorg. De opleiding voldoet aan mijn verwachtingen en is erg interessant. Een pluspunt zijn de leuke lessen en vaardigheden die je leert. Daarnaast zijn de docenten top. Zij kunnen je veel vertellen over de praktijk. Doordat zij bekend zijn met de beroepspraktijk sluit de leerstof hier goed op aan. Ze delen hun ervaringen en geven je nieuwe inzichten.
De kwaliteit van de opleiding is hoog. De lesstof sluit aan op wat er geleerd moet worden en wat je moet kunnen in de praktijk. Een minpunt - waar ik persoonlijk nog geen last van heb gehad - is het tekort aan stageplekken. Vanuit de opleiding wordt er van alles aan gedaan om dit punt te verbeteren, maar het blijft vervelend voor degene die het treft.
"Na twee jaar moet je een afstudeerrichting kiezen en wordt je onderwijs daar vervolgens specifiek op afgestemd"
Wilbert van der Hammen Vierdejaars student
"Na twee jaar moet je een afstudeerrichting kiezen en wordt je onderwijs daar vervolgens specifiek op afgestemd"
Wilbert van der HammenVierdejaars student
De eerste twee jaar leer je de anatomie, fysiologie en pathologie kennen. Daarnaast voer je een basaal lichamelijk onderzoek uit en leer je te reageren op ziektes van de verschillende orgaansystemen. Deze thema’s zijn vooral gericht op de acute zorg (SEH en ambulancezorg) en anesthesie.
De vaardigheden die je leert zijn onder andere: communiceren, wetenschappelijk onderzoek uitvoeren, anamneses afnemen, lichamelijk onderzoek uitvoeren, ECG lezen en medisch technische vaardigheden zoals infuus prikken, intuberen, venapunctie, zuurstof geven en reanimeren. Na twee jaar moet je een afstudeerrichting kiezen en wordt je onderwijs daar vervolgens specifiek op afgestemd.
Deze opleiding voldoet aan mijn verwachtingen. Nadat je klaar bent, heb je nog wel enige praktijkervaring onder supervisie nodig om geheel zelfstandig als medisch hulpverlener te kunnen werken. Voor deze studie zijn de volgende eigenschappen belangrijk: discipline, praktische aanleg, flexibiliteit, goede kennis van Nederlands en Engels en een proactieve houding.
Handig om te weten
Aanmelden | t/m 15 januari |
---|---|
Startdatum | September |
Locatie | Heidelberglaan 7 Utrecht |
Diploma | Bachelor of Science (BSc) |
Numerus fixus | Ja |
Croho-naam | B Medische Hulpverlening |
Croho-code | 30023 |
Interesse in de bachelor Medische Hulpverlening?
Vragen over de opleiding?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 06 34101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur.