Praten, eten en drinken doen we allemaal de hele dag. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld als je spraak- of taalproblemen hebt, stottert, hees bent of moeite hebt met slikken.  Wil jij kinderen en volwassenen helpen die hier problemen mee hebben? Kies dan voor een afwisselende opleiding met een uniek specialisme. Bij de opleiding Logopedie op de HU word jij expert op het gebied van communicatie en eet- en drinkproblemen.

In onze eigen opleidingskliniek ga je onder begeleiding van bevlogen docenten aan de slag met echte cliënten. De verschillende stages geven je veel ruimte om ervaring op te doen, zodat jij jouw kennis in de praktijk kan toepassen. Daarnaast krijg je een stevige theoretische basis: innovaties vanuit onze eigen onderzoeken worden direct meegenomen in het onderwijs. Onze docenten werken naast hun lessen vaak ook in de praktijk of doen onderzoek binnen ons eigen lectoraat logopedie. Uiteraard is er ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.

Aangemeld, en nu?

Start je in september? Voltooi dan je inschrijving.

Je eigen brochure

Meer weten over deze opleiding of over het studentenleven? Stel zelf je brochure samen!

Tijdens de opleiding Logopedie: voorbeeld van een lessituatie

Ervaring opdoen tijdens je studie

De opleiding kent een goede mix van theorie en vaardigheden en je leert werken met verschillende cliënten: jong en oud. Praktische ervaring doe je op in de vaardigheidslessen, onze opleidingskliniek en tijdens je stages.

Na de opleiding Logopedie: voorbeeld van een praktijksituatie

Aan de slag als logopedist

Als logopedist kun je op veel werkplekken terechtkomen. Je werkt bijvoorbeeld met kinderen in het (speciaal) onderwijs, patiënten in een ziekenhuis of je start een eigen praktijk.

Toelating

Je kunt starten met de opleiding Logopedie als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.


Iets voor jou?

  • Je bent communicatief vaardig

    Je maakt gemakkelijk contact en drukt je mondeling en schriftelijk goed uit.

  • Je bent empathisch

    Je bent oprecht geïnteresseerd in mensen.

  • Je bent creatief in denken en doen

    Je bent oplossingsgericht en durft daarbij verschillende dingen uit te proberen.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie Bolognalaan 101 Utrecht, Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Numerus fixus Nee
Croho-naam B Opleiding voor Logopedie
Croho-code 34578

Vragen over de opleiding?