De opleiding hbo-ict Business IT & Management (BIM) is dé bachelor voor jou als je toe bent aan een nieuwe uitdaging als bijvoorbeeld IT-consultant, IT- organisatieadviseur, informatieanalist of procesanalist.

Deeltijdopleiding HBO-ICT: studenten in overleg bij een whiteboard

De hbo-ict Business IT & Management (BIM) leidt jou op tot de ultieme bruggenbouwer tussen bedrijfsstrategie, ICT en werknemers. Je leert bedrijfsprocessen en informatiesystemen verbeteren met innovatieve ICT-producten, werkprocessen ontwerpen en implementeren én je leert de informatievoorziening in een organisatie in te voeren en te beheren.

Het is ook mogelijk om de opleiding in losse modules te volgen. Er kan hierbij keuze gemaakt worden uit de volgende leergangen:

Informatiebijeenkomst HBO ICT deeltijd

Meer weten?

Interesse in de deeltijdopleiding HBO ICT Business & IT Management of een leergang? Je bent van harte welkom bij de online interactieve presentatie op 9 juli aanstaande

Meer informatie en aanmelden

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Start september en februari
Lesdata 1 lesdag per week: beurtelings de vrijdag (13:00 - 20:30) en zaterdag (10:00 - 16:30)
Studie-investering Circa 15-20 uur per week
Collegegeld € 1908 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar voor 2019-2020. Het minimale tarief voor 2020-2021 is € 2053,-. Bereken welk tarief voor jou geldt.

 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B HBO-ICT
Croho-code 30020
HBO-ICT Business IT & Management (BIM), tijdens de opleiding

Maak bedrijfsprocessen efficiënter

De BIM opleiding leidt je op tot een vakkundige IT-professional die goed met mensen en systemen om kan gaan. Jij wordt de schakel tussen tussen gebruikers, management, technische ontwerpers en systeembeheerders. Jij leert hoe je bedrijfsprocessen efficiënter maakt en mensen meekrijgt.

HBO-ICT System Network & Cloud Engineering, carriereperspectief

Aan de slag als IT-professional

Na het afronden van je BIM opleiding kan je aan de slag als IT-consultant, IT- organisatieadviseur, informatieanalist of procesanalist. Je baankansen zijn goed, net als je doorgroeimogelijkheden binnen je huidige baan: je brede kennis en hbo-vaardigheden maken je tot een echte aanwinst.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je direct aan!

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.


Losse modules

Weet je niet zeker of je een hele bacheloropleiding hbo-ict Business IT & Management wilt doen? Het is ook mogelijk om een leergang te volgen gedurende één studiejaar. Je kunt een keuze maken uit drie leergangen: ICT-Consultant, Service Manager, Business Analist.


Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding hbo-ict Business IT & Management (BIM)? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 500 kwijt voor boeken en tot € 800 voor een laptop.

Waarom deze opleiding bij de hu?

  • Afgestemd op de praktijk

    Het onderwijs is praktijk- en competentiegericht en altijd gericht op de werkende professional. Pas wat je leert meteen toe.

  • Bepaal je eigen leerroute

    Door de flexibele opbouw kun jij je eigen tempo bepalen. Samen met een coach stel je een passend plan op.

  • De ideale balans

    De hbo-opleiding BIM is een ontwikkeltraject voor wie al werkt. Daarom zoeken we naar de juiste balans tussen studie, werk en privé.

Interesse in de opleiding hbo-ict Business IT & management (BIM)?