De opleiding hbo-ict Data Management & BI (Business Intelligence) leidt je op tot de ultieme bruggenbouwer tussen data, ICT en management. Het is dé bacheloropleiding voor jou als je toe bent aan een nieuwe uitdaging als bijvoorbeeld business data steward, technische data steward of business intelligence specialist.
HBO-ICT deeltijd

Je leert op basis van de internationale standaard voor Datamanagement DMBOK wat data betekent voor een bedrijf, wat data governance is, hoe je databronnen opzet, gebruikt, beheert en verbetert. 

Vraag persoonlijk advies

Plan nu direct een vrijblijvend een persoonlijk adviesgesprek in. Tijdens dit gesprek gaan we in op jouw persoonlijke situatie en vragen.

Plan adviesgesprek in

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Startmoment september en februari
Lesdata De lessen vinden beurtelings plaats op vrijdag (13.00-19.30 uur) en zaterdag (10.00-16.30 uur)
Studie-investering Circa 15-20 uur per week
Collegegeld € 2530 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B HBO-ICT
Croho-code 30020
HBO-ICT deeltijd
De opleiding

Brug tussen ICT, data en management

Je leert hoe je data in je organisatie kunt organiseren, verbeteren en toepassen. Je brengt bedrijfsdata naar een hoger niveau. Daarvoor krijg je theoretische kennis over informatiemanagement, datakwaliteit en data-integratie.

Carrièreperspectief

Veel vraag naar dataprofessionals

De waarde van data is een onmisbaar onderdeel van bedrijven geworden. Na je studie houd je je bezig met data in de functie van datasteward, business intelligence-specialist of dataconsultant.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 28 mei en 7 juni. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wat kost een hbo-opleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding HBO-ICT Data Management & BI? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 500 kwijt voor boeken en tot € 800 voor een laptop.

Waarom Data Management & BI studeren bij de HU?

  • Afgestemd op de praktijk

    Het onderwijs is praktijk- en competentiegericht en altijd gericht op de werkende professional. Je pas de theorie direct toe in je eigen werkpraktijk.

  • Modulaire opbouw

    De opleiding is opgebouwd uit losstaande modules. Hierdoor is het eenvoudig te versnellen of te vertragen. Daarnaast kan je gedurende een halfjaar je opleiding naar eigen inzicht vormgeven.

  • Ervaren docenten

    De lessen worden verzorgd door docenten uit de praktijk, waardoor de actualiteit automatisch verwerkt wordt in het lesmateriaal.

Veruschka Kavelaars

"In 1 jaar omgeschoold naar IT"

Veruschka Kavelaars (33)

Interesse in de opleiding HBO-ICT Data management & BI?