RSS feed

• “Te weinig Nederlandse organisaties maken gebruik van big data”

24-07-2017 Big Data

"Nederlandse organisaties moeten meer investeren in big data strategieën en diensten. Die strategieën en diensten zijn gebaseerd op grote hoeveelheden gegevens over klanten en processen. Op dit moment maakt slechts zes procent van de Nederlandse bedrijven serieus gebruik van de mogelijkheden van big data. Dat percentage moet omhoog", zegt Johan Versendaal, lector Digital Smart Services van Hogeschool Utrecht. Zijn lectoraat geeft leiding aan het project ‘Datagedreven diensteninnovatie: compliancy en transparancy by design', waarvan de HU penvoerder is.

• App voor mensen met spraakproblemen is gereed

17-07-2017 Rick Ossendrijver met app Express me

Rick Ossendrijver, derdejaars student Software en Information Engineering aan de HU, ontwikkelde een app waarmee mensen met spraakproblemen, waaronder afasie, zich makkelijker kunnen uitdrukken. De app Express Me is nu gereed voor gebruik en is gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android tablets. “Deze app kan voor dagelijkse bezigheden worden gebruikt en is daarmee heel praktisch”, zegt Ossendrijver.

• Selficient: huis van de toekomst is af

13-07-2017 Selficient huis thumb

Selficient, het zelfvoorzienende huis dat HU-studenten hebben ontworpen, is klaar. De studenten bouwden het huis op het terrein van Eneco in Utrecht. Volgende week wordt begonnen met het afbreken van het huis, waarna het 26 juli per container wordt verscheept naar Denver in Amerika. Daar doen de studenten mee aan de Solar Decathlon: een wedstrijd waarin dertien teams met elkaar strijden om de titel van duurzaamste huis.

• Werkboek SOLACE ondersteunt patiënten met chronische pijn na revalidatie

05-07-2017 Onderzoeksproject SOLACE

Het onderzoeksproject SOLACE van Hogeschool Utrecht heeft een werkboek opgeleverd dat mensen met chronische pijn helpt de resultaten van hun revalidatie vast te houden. In het boek kunnen waarden en doelen worden geformuleerd en belangrijke momenten en ervaringen tijdens de revalidatie worden bewaard. SOLACE is uitgevoerd door drie HU-lectoraten: Leefstijl en Gezondheid, Co-design en Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein.

• HU start lectoraat Didactiek van het bèta- en technologieonderwijs

05-07-2017 Elwin Savelsbergh

Hogeschool Utrecht (HU) start een lectoraat Didactiek van het bèta- en technologieonderwijs. Het lectoraat richt zich de komende vier jaar op versterking van het bèta- en technologieonderwijs in het primair en voortgezet onderwijs en in het hoger beroepsonderwijs. Voor dit nieuwe lectoraat is Elwin Savelsbergh benoemd tot lector. Het lectoraat is ondergebracht bij het Kenniscentrum Leren en Innoveren van Hogeschool Utrecht.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.