RSS feed

• Marian Klok wint Ad van Doorenprijs 2017

22-12-2017

Marian Klok, net afgestudeerd als logopediste, is winnaar van de Ad van Doorenprijs 2017. Met deze prijs bekroont Hogeschool Utrecht jaarlijks een inspirerende honoursstudent in het vakgebied van de gezondheidszorg: een student die naast het reguliere curriculum extra uitdagingen is aangegaan.

• HU en HAN zoeken naar nieuwe vormen burgerparticipatie

18-12-2017

Wie naar verkiezingsuitslagen en de opkomst bij inspraakavonden kijkt, zou zeggen dat burgers niet erg betrokken zijn bij lokale politiek. Maar betrokkenheid en participatie kennen veel meer vormen. Hogeschool Utrecht en de HAN onderzoeken samen met Citisens en gemeenten hoe zij burgers op nieuwe manieren kunnen betrekken.

• Onderzoek leefstijlondersteuning voor diabetespatiënten krijgt KIEM-subsidie

15-12-2017

Publab start samen met Pharos en Design Innovation Group een onderzoek om mensen met lage sociaaleconomische status anders te benaderen waar het om leefstijladviezen gaat, namelijk vanuit het dagelijks leven van de doelgroep. Het project kreeg een SIA KIEM-subsidie toegekend.

• Ook auto’s op zonne-energie bij Utrechtse Jaarbeurs

08-12-2017

Op 6 december nam Jaarbeurs energieopwekkende parkeeroverkappingen in gebruik die samen ruimte bieden voor 20 elektrische auto’s en laadpalen. Het is een uitbreiding van Smart Solar Charging, een lokaal initiatief waarvan de HU partner is. Eerder kreeg de HU al bedrijfsauto’s die werken met Smart Solar Charging.

• Publab krijgt subsidie voor ontwikkeling strategietool gedragsverandering

07-12-2017 SIA Kiem subsidie voor Publab

In de psychologie zijn rond de honderd strategieën bekend voor gedragsverandering. Om creatieve bedrijven te helpen de juiste strategie te kiezen, ontwikkelt Publab een tool voor strategiekeuze. Begin december kreeg het project een SIA KIEM-subsidie toegekend.

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.