Via gebarentaal kunnen doven en slechthorenden beter contact maken met anderen. En families kunnen makkelijker met elkaar communiceren.

Deeltijdopleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal/Tolk: NGT studenten werken samen tijdens een les

Heb jij altijd al Nederlandse Gebarentaal willen leren en lijkt het je leuk om deze taal ook aan anderen te leren? Dan is de hbo-opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT in deeltijd wat voor jou.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor je startdatum
Start Jaarlijks in september
Lesdata Twee (bij uitzondering drie) lesdagen per week. Overdag ook mogelijk.
Studie-investering Circa 40 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de financieringsmogelijkheden van de Lerarenbeurs.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Arts (BA)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal
Croho-code 34104
Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT, tijdens de opleiding

Tijdens de deeltijdopleiding hbo Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT

Je leert tijdens de deeltijdopleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT als leraar gebarentaal te leren aan doven, slechthorenden en horenden die met dove mensen willen communiceren, of als tolk om de communicatie te ondersteunen. Ofwel: je slaat een brug tussen de horende en niet-horende wereld.

Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT, carriereperspectief

Aan de slag als leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/tolk NGT

Je kiest voor het werk van leraar of voor het werk als tolk. De meeste tolken werken als zelfstandig ondernemer, terwijl je als leraar kunt solliciteren naar een baan binnen het onderwijs voor doven/slechthorenden of mensen met spraakmoeilijkheden.

Online Open dagen

Doe mee met onze online studiekeuze-events tussen 30 oktober en 12 november.

Zin om te beginnen?

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT in deeltijd? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt.

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding!

En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op DUO.

Waarom deze opleiding bij de HU?

• Unieke opleiding

De opleiding Leraar Nederlandse gebarentaal (NGT)/Tolk NGT in deeltijd is uniek in Nederland en kun je alleen aan Hogeschool Utrecht volgen.

• Praktisch werelden samenbrengen

Jij bent een communicatieve schakel tussen de horende en niet-horende wereld, een bijzondere rol.

• Op een andere manier een taal leren

Het aanleren van de Nederlandse gebarentaal doe je letterlijk door je handen te gebruiken. Je leert op een hele ander manier een taal dan bijvoorbeeld het Frans.

Interesse in de bachelor Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT) / Tolk NGT?

Vragen over de opleiding?