Via gebarentaal kunnen doven en slechthorenden beter contact maken met anderen. En families kunnen makkelijker met elkaar communiceren. Heb jij altijd al Nederlandse Gebarentaal willen leren en lijkt het je leuk om deze taal ook aan anderen te leren? Dan is de hbo-opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT in deeltijd wat voor jou.

Deeltijdopleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal/Tolk: NGT studenten werken samen tijdens een les

Handig om te weten

Aanmelddeadline 2 weken voor je startdatum
Start Jaarlijks in september
Lesdata Maandag tot en met vrijdag op de hogeschool. In de avond, maar soms ook overdag.
Studie-investering Circa 40 uur per week
Collegegeld € 1800 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Arts (BA)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT, tijdens de opleiding

Tijdens de deeltijdopleiding hbo Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT

Je leert tijdens de deeltijdopleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT als leraar gebarentaal te leren aan doven, slechthorenden en horenden die met dove mensen willen communiceren, of als tolk om de communicatie te ondersteunen. Ofwel: je slaat een brug tussen de horende en niet-horende wereld.

Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT, carriereperspectief

Aan de slag als leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/tolk NGT

Je kiest voor het werk van leraar of voor het werk als tolk. De meeste tolken werken als zelfstandig ondernemer, terwijl je als leraar kunt solliciteren naar een baan binnen het onderwijs voor doven/slechthorenden of mensen met spraakmoeilijkheden.

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Open avond 19 maart

Kom dinsdagavond 19 maart naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Losse modules volgen

Weet je niet zeker of je een hele bacheloropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT in deeltijd? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt.

Waarom deze opleiding bij de HU?

• Unieke opleiding

De opleiding Leraar Nederlandse gebarentaal (NGT)/Tolk NGT in deeltijd is uniek in Nederland en kun je alleen aan Hogeschool Utrecht volgen.

• Praktisch werelden samenbrengen

Je leert de dovenwereld in de praktijk kennen, via stages en vrijwilligerswerk.Hierdoor ben je in staat een brug slaan tussen de horende en niet-horende wereld, een bijzondere rol.

• Op een andere manier een taal leren

Het aanleren van de Nederlandse gebarentaal doe je letterlijk door je handen te gebruiken. Je leert op een hele ander manier een taal dan bijvoorbeeld het Frans.

Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT, gebouw Padualaan 97

Interesse in de bachelor Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT) / Tolk NGT?

Vragen over de opleiding?