Wil je je omscholen tot leraar in het basisonderwijs, maar je opleiding wel combineren met je werk en privéleven? Met de flexibele deeltijdopleiding leraar basisonderwijs (PABO) kan dat.

Na de flexibele deeltijdopleiding leraar basisonderwijs (PABO) aan Hogeschool Utrecht heb je je lesbevoegdheid en mag je op basisscholen voor de klas staan. Je helpt kinderen niet alleen met taal en rekenen, maar maakt ze ook wegwijs in de wereld en helpt ze het beste uit zichzelf te halen.

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 14 augustus en t/m 31 december
Start 1 september en 1 februari
Lesdata Lesdagen op donderdag de hele dag of dinsdag- en donderdagavond
Studie-investering Circa 24 uur per week
Collegegeld € 1908 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de financieringsmogelijkheden van de Lerarenbeurs.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Opleiding tot leraar Basisonderwijs
Croho-code 34808
Twee deeltijdstudenten pabo tijdens muziekles

Tijdens de flexibele deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs (pabo)

Je studeert tijdens deze flexibele deeltijdopleiding in je eigen tempo. De opleiding is in vier fasen verdeeld die je flexibel kunt doorlopen. Op basis van vooropleiding (en mogelijk ervaring) wordt jouw persoonlijke en flexibele leerroute samengesteld.

Juf met leerlingen op een basisschool

Aan de slag als leraar basisonderwijs

Na de flexibele deeltijdopleiding leraar basisonderwijs (pabo) mag je als juf of meester voor de klas staan. Tijdens je stages heb je kennisgemaakt met verschillende scholen en weet je daardoor bij welk type school je graag aan de slag wilt.

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Open avond 21 april

Kom dinsdagavond 21 april naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Persoonlijke leerroute

Samen met je begeleider bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules / onderwijseenheden en je toetsmomenten. Zo stem je de studie af op je werk- en privésituatie en kennisniveau. Vooral wanneer je al in het bezit bent van een hbo- of wo-diploma of relevante praktijkervaring zijn er veel mogelijkheden om te versnellen.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) - flexibele deeltijdopleiding? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je voor de hele opleiding ongeveer € 800 tot € 1300 kwijt.

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding!

En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op DUO.

Waarom deze opleiding bij de HU?

• Persoonlijke en flexibele studieroute

Je kunt je opleiding flexibel indelen, waardoor je het goed kunt combineren met je werk en privéleven.

• Mogelijkheden om te versnellen, studeer in je eigen tempo

Met een hbo- of wo-diploma en/of relevante praktijkervaring is het mogelijk om je opleiding versneld af te ronden, maar je mag er ook langer over doen als dat beter aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

• Samenwerking met verschillende typen stagescholen

Door onze intensieve samenwerking met verschillende typen stagescholen sluit de opleiding optimaal aan op de huidige praktijk in het basisonderwijs.

Rigoberta Mejia Sian, Student Flexibele deeltijdopleiding PABO, Hogeschool Utrecht

"Een dag contactonderwijs plus een dag stage laten voldoende ruimte om te blijven werken."

Rigoberta Mejia Sian Student
Paulien Koster, student Flexibele deeltijdopleiding pabo

"De docenten hebben veel kennis van hun vak en wat ik leer tijdens de colleges kan ik goed toepassen tijdens mijn stage"

Paulien Koster Student
Leraar Basisonderwijs (pabo) - flexibele deeltijdopleiding, Foodcourt Padualaan 101

Interesse in de bachelor Leraar Basisonderwijs (pabo) - flexibele deeltijdopleiding?

Vragen over de opleiding?