Wil je je omscholen tot leraar in het basisonderwijs, maar je opleiding wel combineren met je werk en privéleven? Met de flexibele deeltijdopleiding leraar basisonderwijs (PABO) kan dat.

Deeltijdopleiding Versnelde opleiding leraar basisonderwijs: drie studenten tijdens een les

Na de flexibele deeltijdopleiding leraar basisonderwijs (PABO) aan Hogeschool Utrecht heb je je lerarenbevoegdheid en mag je op basisscholen voor de klas staan. Je helpt kinderen niet alleen met taal en rekenen, maar maakt ze ook wegwijs in de wereld en helpt ze het beste uit zichzelf te halen.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 december
Start 1 februari 2019 (hbo en wo) en 1 september 2019 (havo, vwo, mbo, hbo en wo)
Lesdata Februari 2019: lesdagen op maandag de hele dag of dinsdag- en donderdagavond. September 2019: lesdagen op donderdag de hele dag of dinsdag- en donderdagavond.
Studie-investering Circa 24 uur per week
Collegegeld € 1800 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Education (BEd)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Versnelde opleiding leraar basisonderwijs pabo, tijdens de opleiding

Tijdens de flexibele deeltijdopleiding leraar basisonderwijs (PABO)

Je studeert tijdens deze flexibele deeltijdopleiding in je eigen tempo. De opleiding is in vier fasen verdeeld die je flexibel kunt doorlopen. Op basis van vooropleiding (en mogelijk ervaring) wordt jouw persoonlijke en flexibele leerroute samengesteld.

Versnelde opleiding leraar basisonderwijs pabo, carrièreperspectief

Aan de slag als leraar basisonderwijs

Na de flexibele deeltijdopleiding leraar basisonderwijs (PABO) mag je als juf of meester voor de klas staan. Tijdens je stages heb je kennisgemaakt met verschillende scholen en weet je daardoor bij welk type school je graag aan de slag wilt.

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Open avond 13 november

Kom dinsdagavond 13 november naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Persoonlijke leerroute

Samen met je begeleider bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules / onderwijseenheden en je toetsmomenten. Zo stem je de studie af op je werk- en privésituatie en kennisniveau. Vooral wanneer je al in het bezit bent van een hbo- of wo-diploma of relevante praktijkervaring zijn er veel mogelijkheden om te versnellen.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding flexibele deeltijdopleiding leraar basisschool (PABO)? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je per jaar ongeveer € 800 tot € 1300 kwijt. Let op: als je al leraar bent en een bachelor- of masteropleiding wilt gaan volgen, dan kun je ook een tegemoetkoming leraren aanvragen.

Waarom deze opleiding bij de HU?

• Persoonlijke en flexibele studieroute

Je kunt je opleiding flexibel indelen, waardoor je het goed kunt combineren met je werk en privéleven.

• Behaal in 2 jaar je lerarenbevoegdheid

Met een hbo- of wo-diploma en/of relevante pratijkervaring is het mogelijk om je opleiding in twee jaar af te ronden, maar je mag er ook langer over doen.

• Samenwerking met verschillende typen stagescholen

Door onze intensieve samenwerking met verschillende typen stagescholen sluit de opleiding optimaal aan op de huidige praktijk in het basisonderwijs.

Versnelde opleiding leraar basisonderwijs pabo, Foodcourt Padualaan 101

Interesse in de bachelor Flexibele deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs (PABO)?