Toelating

Wil je weten of jij met de deeltijd opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT kunt starten? We hebben alle eisen voor je op een rijtje gezet, zodat je meteen kunt zien wat voor jou geldt.

Instroomeisen Leraar Nederlandse Gebarentaal / Tolk NGT

Je kunt starten met de hbo-opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT deeltijd aan de Hogeschool Utrecht als je klaar bent met mbo (niveau 4). Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

Havo
C&M - direct toelaatbaar
E&M - direct toelaatbaar
N&G - direct toelaatbaar
N&T - direct toelaatbaar

Vwo
C&M - direct toelaatbaar
E&M - direct toelaatbaar
N&G - direct toelaatbaar
N&T - direct toelaatbaar

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

De afstudeerrichting leraar Nederlandse gebarentaal (NGT) kun je volgen wanneer je horend en niet-horend bent. Als je horend bent en de afstudeerrichting Tolk NGT volgt, is het juist wel belangrijk dat je een goed gehoor hebt. Ook is het beter als je dan goed kunt praten, dus niet stottert of slist. In de toekomst wordt de afstudeerrichting tolk NGT mogelijk ook toegankelijk voor dove studenten. Laat je informeren over de status via secretariaat.igtd@hu.nl.

Interesse in de bachelor Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT) / Tolk NGT?

Vragen over de opleiding?