Leer jij graag in de praktijk en hou je wel van een uitdaging? Dan is de Open-ICT wat voor jou! Open-ICT is een leerroute binnen de opleiding HBO-ICT, waarbij je vanaf dag 1 van je studie aan uitdagende projecten voor bestaande opdrachtgevers werkt. Iedere 10 weken beoordeel je samen met je mentor je ontwikkeling en wat je volgende stappen zijn. Dat is tof, want zo bepaal je zelf wat je wilt leren en ontdek je welke ICT-specialist jij wordt.

Ervaring Puck met leren door te doen bij leerroute Open-ICT

Video afspelen Puck studeert HBO-ICT

Je eigen brochure

Meer weten over deze opleiding of over het studentenleven? Stel zelf je brochure samen!

Leer het IT-vak in de praktijk!

Bij de leerroute Open-ICT-werk je vanaf het begin aan uitdagende projecten uit het bedrijfsleven. Je gaat daarbij actief op zoek naar oplossingen en uitleg op het internet (online leerplatformen, YouTube-tutorials, stack overflow, etc), bij experts of in boeken waardoor je de benodigde kennis en vaardigheden ontwikkelt. Er wordt veel van je verwacht, maar daarvoor krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen tot ICT-specialist. Jij bepaalt wat je wilt leren en neemt de regie in eigen handen. Natuurlijk met begeleiding van een vaste mentor.

Aan de slag als IT-specialist

Met Open-ICT kun je alle kanten op. Zo kun je aan de slag bij commerciële bedrijven zoals banken en verzekeraars, industriële bedrijven, ICT-bedrijven en start-ups. Ook in de non-profit sector zoals zorg, defensie en lokale overheden is veel vraag naar ict’ers. Of ben je ondernemend en wil je in jaar 3 al een start-up beginnen? Velen gingen je voor en studeerden af in hun eigen bedrijf. En in welke rol? App-developer, artificial intelligence engineer, cloud- en security engineer, ICT-consultant of zelfs ICT-ondernemer: jij kiest. Digitalisering en innovatie is dé toekomst: de arbeidsmarkt ligt aan je voeten.

Toelatingseisen Open-ICT

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de opleiding Open-ICT als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je bent zelfstandig

    Jij bent in staat jezelf dingen aan te leren en zoekt altijd naar het juiste antwoord. Jij houdt wel van een uitdaging en bijt je ergens in vast.

  • Je bent nieuwsgierig

    Je bent leergierig en voortdurend opzoek naar de laatste kneepjes van het vak. Je denkt vooruit en weet hoe jij organisaties verder helpt.

  • Je houdt van aanpakken

    Bij Open-ICT heb je veel vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid. Je bent de baas over je eigen project en zorgt dat je de juiste dingen leert.

"ICT is samenwerken en elkaar helpen."

Puck Bakker eerstejaarsstudent

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc) of Ingenieur (ing.)
Numerus fixus Nee
Croho-naam B HBO-ICT
Croho-code 30020

Vragen over de opleiding?

Volg ons op