Ben je dol op technologie en creëer je graag digitale oplossingen? Dan is de opleiding Software Development de opleiding die jij moet gaan volgen! Tijdens de opleiding leer je (mobile) apps en website te ontwikkelen, testen en programmeren.

In de 2-jarige HBO opleiding Software Development leer je om programmeur of software ontwikkelaar te worden bij verschillende bedrijven, groot en klein. De opleiding is praktijkgericht met daarbij alle vakkennis die je nodig hebt. Je leert om samen te werken in een team en te werken aan echte uitdagingen.

Na het succesvol afronden van je opleiding ontvang je het Associate Degree Software Development diploma. Met dit diploma kun je als je wilt doorstromen naar jaar 3 van de voltijd bacheloropleiding HBO-ICT.

Let op

Onder voorbehoud van accreditatie streven wij ernaar om in februari 2020 met de opleiding te starten. Wil jij er als een van de eersten bij zijn? Stuur een e-mail met je naam, e-mailadres en eventueel telefoonnummer naar ADSD@hu.nl. Dan houden we je op de hoogte.

Open dag 5 oktober 2019

Kom 5 oktober 2019 naar onze open dag. Je bent welkom tussen 9:30 en 15:00 uur.

Inrichten, ontwerpen en onderhouden van softwaresystemen

Tijdens deze opleiding leer je object-georiënteerde software te bouwen en volgens en beschikbaar te stellen. Je leert samen te werken in teams volgens de moderne Agile werkmethode. Om te zorgen dat de software die jij en je team creëren goed aansluit bij de wensen van klanten en gebruikers leer je hoe je requirementsanalyses en validaties uitvoert. 

Softwareontwikkelaar, tester en programmeur

Na de opleiding kun je aan de slag als softwareontwikkelaar, programmeur en tester van softwaresystemen bij verschillende bedrijven. Je gaat daar werken binnen een team van softwareontwikkelaars.

Toelating

Om te kunnen starten met de Ad Software Development heb je een MBO-4 niveau-, een Havo- of VWO diploma.


Iets voor jou?

  • Je vindt programmeren leuk

    Je bent geïnteresseerd in het ontwikkelen en programmeren van app’s

  • Je bent een teamplayer

    Je bent leergierig en zoekt graag samen met anderen naar goede manieren om software te ontwikkelen

  • Je bent nauwkeurig

    Details vervelen je niet. Fouten in je code lost je op! Je bent analytisch en hebt doorzettingsvermogen!

Handig om te weten

Aanmelden Volgt
Startdatum Februari 2020 (onder voorbehoud van accreditatie)
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee

Interesse in de Associate degree Software Development?

Vragen over de opleiding?