Wil jij in twee jaar Software developer worden? Dan is de Associate degree Software Development de opleiding voor jou! Tijdens de opleiding leer je in teamverband (mobile) apps en websites te ontwikkelen, testen en programmeren.

Associate degree (Ad) bij Hogeschool Utrecht

Video afspelen Still van promotiefilm Associate degree bij HU

In de 2-jarige HBO opleiding Software Development leer je om programmeur of software ontwikkelaar te worden bij verschillende bedrijven, groot en klein. De opleiding is praktijkgericht met daarbij alle vakkennis die je nodig hebt. Je leert om samen te werken in een team en te werken aan echte uitdagingen.

Na het succesvol afronden van je opleiding ontvang je het Associate Degree Software Development diploma. Met dit diploma kun je doorstromen naar de voltijd bacheloropleiding HBO-ICT. Door middel van een verkort programma kan je de HBO-ICT bacheloropleiding dan afronden in twee jaar.

Aangemeld, en nu?

Start je in september? Voltooi dan je inschrijving.

Je eigen brochure

Meer weten over deze opleiding of over het studentenleven? Stel zelf je brochure samen!

Werken vanuit software concepten

Tijdens de opleiding leer je vanuit drie belangrijke concepten denken en werken, object-oriented programmeren, werken met tools waaronder DevOps en samenwerken vanuit Agile. Om te zorgen dat de software die jij en je team creëren goed aansluit bij de wensen van klanten en gebruikers leer je hoe je benodigde analyses en validaties uitvoert.

Softwareontwikkelaar

Na de opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als Webdeveloper, Mobile developer of Full stack developer. Je gaat daar werken binnen een team van softwareontwikkelaars.

Toelating

Om te kunnen starten met de Ad Software Development heb je een MBO-4 niveau-, een Havo- of VWO diploma. Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Iets voor jou?

  • Je vindt programmeren leuk

    Nog niet eerder geprogrammeerd? Ontdek op w3schools.com/python of w3schools.com/java of dit wat voor jou is!"

  • Je bent een teamplayer

    Je bent leergierig en zoekt graag samen met anderen naar goede manieren om software te ontwikkelen

  • Je bent nauwkeurig

    Details en puzzelen vervelen je niet. Fouten in je code los je op! Je bent analytisch, creatief en hebt doorzettingsvermogen!

Handig om te weten

Aanmelden 31 december en 1 mei
Startdatum Februari 2021 en september 2021
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-naam Ad Software Development
Croho-code 80130

Vragen over de opleiding?