Na de opleiding

Tijdens opleiding HBO-ICT, leerroute Open-ICT heb je zoveel praktijkervaring opgedaan dat de IT-wereld aan je voeten ligt. Of je nu graag als business analist, front-end developer, back-end developer, AI-engineer, of cyber security/cloud engineer aan de slag wilt, de keuze is aan jou. Het enige wat jij hoeft te doen is ontdekken wat je het leukste vindt.

Wat kan ik worden met Open-ICT?

Als ICT-consultant sla jij de brug tussen de ICT-wensen van een organisatie en het vertalen van deze wensen in innovatieve ICT-oplossingen. Zo overleg je bijvoorbeeld met de klantenservice in een organisatie om een chatbot in te zetten die automatisch vragen van klanten kan beantwoorden. Jij brengt deze wensen in kaart en werkt samen met de ontwikkelteams (vaak agile) die deze oplossing bouwen, naar het uiteindelijke ontwerp.

Dagelijks komen er nieuwe apps op de markt. Door Artificial Intelligence worden de apps steeds slimmer en weten ze data van andere bronnen handig in te zetten. Als mobiele app-developer ben je helemaal thuis op dit terrein en bouw je mee aan de nieuwste apps. 

Als Artificial Intelligence (AI)-engineer bouw je mee aan ICT-oplossingen die, op basis van slimme algoritmen, bedrijven helpt hun omzet te vergroten en/of kosten te besparen. Denk maar aan de aanbevelingsengine van Netflix, of de ‘anderen kochten ook’-pop-ups in webshops. Veel van dit soort ontwikkelingen zijn nog experimenteel en je werkt aan de allernieuwste oplossingen.

Als cloud engineer bouw je mee aan veilige cloudomgevingen en weet deze ook veilig te beheren. Zo help je organisaties om bijvoorbeeld eigen (in huis) werkende servers te transformeren naar gesloten en/of open cloudoplossingen. Natuurlijk heb je kennis van diverse platformen zoals Azure van Microsoft of AWS van Amazon. Jij bent de expert!

Als security engineer ben je verantwoordelijk voor advies vanuit technisch oogpunt, dus: 'Hoe kunnen organisatie hun techniek beter inrichten om security proof te zijn?' en 'Welke diensten en technieken kunnen het beste ingezet worden?' Bij jou weten ze de juiste antwoorden te vinden.

Je kunt aan de slag bij

 • Grote ICT-bedrijven (zoals Capgemini, Ordina, Sogeti)
 • Kleinere ICT-bedrijven en vaak startups
 • Banken en verzekeraars (Rabobank, A.S.R.)
 • Industriële bedrijven
 • Lokale en centrale overheidsorganisaties
 • Gespecialiseerde ICT-bedrijven (zoals Quintor)
 • Of je eigen bedrijf beginnen

 

Baankans

93
% vindt een baan binnen 1,5 jaar

  Doorstuderen na je diploma?

  Heb je je ICT-diploma op zak, dan hoef je natuurlijk niet meteen aan het werk. Je kunt ook kiezen voor een vervolgopleiding bij Hogeschool Utrecht of een interessante master bij een universiteit. Hieronder vind je enkele masters die goed aansluiten op deze studie. Goed om te weten: voor sommige masters aan de universiteit heb je een premaster nodig.

  Heb je nog vragen?