Een slimme app ontwikkelen, zorgen dat software veilig is en dat de onderliggende infrastructuur klopt: zomaar drie uitdagingen van een ICT-specialist. Bij de hbo-opleiding ICT leer je creatieve en slimme ICT-oplossingen te bedenken voor bedrijven. Boeit de digitale wereld je en hou je wel van een uitdaging? Dan is de opleiding HBO-ICT iets voor jou.

Vraag het aan Marlies

Heb je een vraag over de opleiding? Marlies van HBO-ICT heeft vast het antwoord. Stuur haar een bericht.

Stuur een appje (werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur)

Online Open dagen

Doe mee met onze online studiekeuze-events tussen 23 februari en 30 april.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je aan!

Aan de slag met ICT-oplossingen

In het eerste jaar leer je de basis van het ICT-vak en werk je aan uitdagende projecten. Je brengt je opgedane kennis in de praktijk en ontdekt welke afstudeerrichting het beste bij jou past. De keuzes? Artificial Intelligence, Business IT & Management, Cyber Security & Cloud Software Development en Technische Informatica. Zo krijg je een goede indruk van het brede vakgebied van de ICT en weet je steeds beter waar je hart sneller van gaat kloppen.

Aan de slag als IT-specialist

Met de opleiding HBO-ICT kun je alle kanten op. Zo kun je aan de slag bij commerciële bedrijven zoals banken en verzekeraars, industriële bedrijven, ICT-bedrijven en start-ups. Ook in de non-profit sector zoals zorg, defensie en lokale overheden is veel vraag naar ict’ers. En in welke rol? App-developer, blockchaindeveloper, cloud engineer of ICT-consultant: jij kiest. Digitalisering en development is dé toekomst: 95% van de studenten vindt binnen een maand een baan.

Toelating

Je kan starten met de opleiding HBO-ICT als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingstoets doen.

Bekijk de volledige toelatingseisen >Iets voor jou?

  • Jij bent innovatief

    Je staat altijd open voor nieuwe ideeën en kijkt continu waar het beter kan. Daardoor ben jij dé bedenker van innovatieve ICT-oplossingen.

  • Je bent nieuwsgierig

    Je bent voortdurend opzoek naar de laatste kneepjes van het vak. Je denkt vooruit en weet hoe jij organisaties verder helpt.

  • Je houdt van aanpakken

    Houd je niet alleen van leren, maar ook vooral van doen? Dan is de opleiding HBO-ICT echt iets voor jou.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc) of Ingenieur (ing.)
Numerus fixus Nee
Croho-naam B HBO-ICT
Croho-code 30020

Vragen over de opleiding?