Na de opleiding

Na de opleiding Medische Hulpverlening ga je aan de slag in de ambulancezorg, op de spoedeisende hulp of in de anesthesie. De opleiding heeft een beperkt aantal stageplaatsen ter beschikking vanwege het aanbod vanuit het werkveld. Dit is de reden waarom de opleiding een numerus fixus heeft. Het aantal studenten wordt bepaald op basis van het aantal verwachte stageplaatsen.

Wat kan ik worden met Medische Hulpverlening?

Je verleent eerste hulp aan mensen die per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Tijdens de rit stabiliseer je de patiënt en controleer je de lichamelijke conditie. In het ziekenhuis draag je de patiënt over aan de spoedeisende hulp.

Je ontvangt en begeleidt patiënten in acute situaties. Hierbij maak je een snelle analyse om vast te stellen wat er aan de hand is en daarmee een actieplan voor de behandeling. Soms moet je zelf ingrijpen. Daarnaast kun je ingezet worden bij rampen.

Je werkt in een operatieteam van ongeveer zes mensen, waaronder de anesthesioloog. Je controleert alle apparatuur en maakt de operatiekamer klaar. Je helpt om de patiënt onder narcose te brengen of lokaal te verdoven. Voor, tijdens en na de operatie begeleid je de patiënt.

Je kunt aan de slag bij

  • De ambulancezorg
  • Op de spoedeisende hulp
  • Op de operatiekamer

Doorstuderen na je diploma?

Als je na deze opleiding nog niet bent uitgeleerd, kun je natuurlijk doorstuderen. De master Physician Assistant sluit heel goed aan. Om deze opleiding te kunnen volgen moet je wel eerst 2,5 jaar werkervaring opdoen. Een andere mogelijkheid is de master Innovatie in Zorg en Welzijn. Na deze masteropleiding kun je een bijdrage leveren aan verbeteringen en innovaties in de organisatie van de zorg.

Heb je nog vragen?