Tijdens de opleiding

De Master Projectmanagement biedt je kennis, ervaring en inzicht in het managen van projecten. Je leert hoe je succesvol projecten analyseert, regisseert, adviseert en implementeert om technologische, organisatorische en maatschappelijke veranderingen te realiseren.

Drie studenten werken aan een projectplanning.

Tijdens de master behandel je de projectwaarden tijd, geld, scope en kwaliteit en je leert hoe je alle stakeholders overtuigt van jouw plan. Je ontwikkelt een effectieve, efficiënte en evidence-informed projectaanpak. Ook sta je stil bij communicatie en persoonlijk leiderschap.

Inhoud van de Master Projectmanagement

Tijdens de opleiding volg je 7 modules van elk 5 studiepunten. Deze zijn verdeeld over de periodes A, B en C. In de periodes B en C volg je 1 module van 10 studiepunten. In periode D sluit je de opleiding af met een masterthesis Projectmanagement die 15 studiepunten is.

In de eerste periode van je studie volg je 3 modules van elk 5 studiepunten. De modules zijn:

  • Projecten en Innovatie in Organisaties
  • Projectmanagement Methoden en Standaarden
  • Stakeholders Engagement
Verdiep je in de modules

In periode B volg je 2 modules van 5 studiepunten, namelijk:

  • Leiden en Leren in Projecten
  • Onderzoekvaardigheden

Ook begin je in deze periode aan de modules Missiegedreven Projectmanagement, die doorloopt in periode C voor 10 studiepunten.

Verdiep je in de modules

In periode C rond je de module Missiegedreven Projectmanagement af, waaraan je in periode B bent begonnen. Daarnaast volg je nog 2 andere modules van elk 5 studiepunten:

  • Interactie in Projecten
  • Agile en Hybride Projectmanagement
Verdiep je in de modules

In de afstudeermodule (15 studiepunten) laat je zien dat je in staat bent om zelfstandig praktijkgericht onderzoek te doen naar een vraagstuk binnen een van de drie onderzoeksateliers; Transformeren met AI-projecten, Gezonde en Duurzame Leefomgevingen of Sustainable Project Management. Je wordt begeleid door senior onderzoekers uit de verbonden lectoraten Building Future Cities en Organisaties in Digitale Transitie.

Nadat je alle studiepunten en je Masterthesis Projectmanagement hebt gehaald, ontvang je je Master of Science-diploma.

Contact

20
uur per week

Zelfstudie

20
uur per week

    De docenten van Projectmanagement

    De docenten van de opleiding Projectmanagement zijn professionals uit het werkveld en de wetenschap. Ze zetten hun kennis en werkervaring graag om naar inspirerende lessen. We stellen de docenten aan je voor.

    Foto van docent Gilbert Silvius

    Gilbert Silvius

    Docent

    Gilbert Silvius is onderzoeker binnen Projectmanagement, hogeschoolhoofddocent, afstudeerbegeleider en lid van het lectoraat Organisaties in Digitale Transitie. Hij heeft meerdere keren duurzaamheidsprijzen in Projectmanagement gewonnen en is verbonden aan diverse internationale masterprogramma’s.

    Foto van docent Kjell van der Giessen

    Kjell van der Giessen

    Docent

    Kjell van der Giessen is een ervaren hbo-docent en in het bezit van een MSc in Project Management. Kjell is een expert in Project Management Office (PMO), gamification en digitalisering (AI) in projectmanagement. Hij spreekt regelmatige op congressen.

    Foto van docent Liselore Havermans

    Liselore Havermans

    Docent

    Liselore Havermans is hogeschoolhoofddocent en onderzoeker bij het lectoraat Organisaties in Digitale Transitie. Door haar promotieonderzoek Leadership in Project-based Organizations is ze (internationaal) gerespecteerd. Ze is afstudeerbegeleider en heeft veel leservaring op bachelor- en masterniveau.

    Foto van docent Douwe Brolsma

    Douwe Brolsma

    Docent

    Douwe Brolsma heeft meer dan 20 jaar werkervaring in projectmanagement. Hij geeft op diverse plekken les en is geaccrediteerd AXELOS-docent en -examinator. Hij is een expert in dynamic governance in projecten en spreekt daar regelmatig over op congressen. Douwe wordt gewaardeerd voor zijn creatieve didactische vaardigheden.

    Foto van docent Jasper van den Brink

    Jasper van den Brink

    Docent

    Jasper van den Brink is een ervaren hbo-docent, gecertificeerd trainer en erkend coach met expertise in effectief gedrag in organisaties en projecten. Daarnaast is hij coördinator van de HU-minor Projectmanagement, docent bij de deeltijd masteropleiding Project, Programme & Portfolio Management en afstudeerbegeleider.

    Foto van docent Anand Sheombar

    Anand Sheombar

    Docent

    Anand Sheombar is onderzoeker bij het lectoraat Procesinnovatie en Informatiesystemen. Hij heeft een master in IT en onderzoek. Ook is hij gepromoveerd bij de Manchester Metropolitan University. Anand is afstudeerbegeleider en onderzoeksdocent bij 3 HU-masteropleidingen. Hij is HU-onderzoeker van 2021.

    Foto van docent Steven Nijhuis

    Steven Nijhuis

    Docent

    Steven Nijhuis heeft na een master Wiskunde aan de TU Eindhoven gewerkt in de staalindustrie en bouw. Nu is hij onderzoeker bij het lectoraat Building Future Cities, projectleider in het hoger onderwijs en afstudeercoördinator en -begeleider in verschillende bachelor- en masteropleidingen. Steven is bestuurslid voor Onderzoek en Onderwijs van de projectmanagementberoepsvereniging IPMA Nederland.

    Foto van docent Nicoline Mulder

    Nicoline Mulder

    Docent

    Nicoline Mulder is gepromoveerd op het onderwerp Value-based Project Management: een aanpak voor chaordische projecten. Ze publiceert en spreekt regelmatig over dit onderwerp. Nicoline begeleidt afstudeerders en geeft les bij de deeltijdmaster Project Management van de HU. Daarnaast is ze zelfstandig consultant.

    Meer weten over deze opleiding?

    De Master Projectmanagement is een voltijd masterprogramma van 60 studiepunten. Zonder vertraging rond je de master in 1 jaar af. Hierbij moet je rekening houden met een 40-urige werkweek. Per week heb je 20 uur contacttijd en besteed je de resterende 20 uur aan zelfstudie.

    De beroepspraktijk en vraagstukken daaruit vormen de basis voor het onderwijs en onderzoek binnen de master. Het werkveld is actief betrokken. Organisaties verbinden zich aan het programma en leveren bijvoorbeeld presentaties, casuïstiek, opdrachten, advies of een omgeving om opdrachten in uit te voeren. De meeste toetsen zijn beroepsproducten of onderdelen daarvan.

    De Master Projectmanagement is een Nederlandstalig programma. Dit houdt in dat de spreektaal Nederlands is. Houd er wel rekening mee dat een deel van het studiemateriaal Engelstalig is.

    Tijdens de Master Projectmanagement leer je niet alleen in de klas en individueel, maar ook in de praktijk, in leerteams en via een digitale leeromgeving. Deze gevarieerde manier van onderwijs zorgt voor een verdieping van de lesstof en van het contact tussen studenten, docenten en professionals uit de beroepspraktijk.

    Ga je de Master Projectmanagement direct na je voltijd bacheloropleiding volgen? Dan geldt voor jou waarschijnlijk het wettelijke collegegeld. Om in aanmerking te komen voor het wettelijk collegegeld gelden vanuit de overheid enkele voorwaarden. Zo mag je aan het begin van het collegejaar nog niet eerder een masterdiploma hebben behaald. Bereken welk tarief voor jou geldt.

    Voor boeken en andere lesmaterialen ben je ongeveer € 500 kwijt.

    Vragen over de opleiding?