Artificial Intelligence (AI) speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Naast de voordelen krijgen we ook steeds meer zicht op de keerzijde ervan. Denk bijvoorbeeld aan het algoritme van Facebook dat ads voor beter betaalde banen vooral uitzette bij witte mannen. En wat te denken van de ongewenste profilering door de ICT-systemen van de Belastingdienst bij toeslagenaffaire? In beide gevallen is de grootste uitdaging niet zozeer de techniek maar het tackelen van maatschappelijk-ethische kwesties. Hoe voorkomen we bevooroordeelde algoritmen en houden we grip en controle op complexe systemen? Hoe zorgen we ervoor dat AI wordt ingezet voor de common good?
HBO-ICT deeltijd

In de master Human-centered Artificial Intelligence leer je hoe je AI kunt bouwen en toepassen en hoe je om moet gaan met de maatschappelijke keuzes die daarbij komen kijken.

Met deze master ontwikkel je jezelf tot professional in het spannendste technische vakgebied van dit moment. Je leert niet alleen alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van machine learning, deep learning en data-science, maar je wordt ook getraind in explainable AI, compliance-by-design en waardegericht ontwerpen. Zodat je straks de juiste beslissingen kunt nemen over de maatschappelijke impact van het gebruik van AI.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 17 en 25 november. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Master Human Centered Artificial Intelligence
Tijdens de opleiding

Leren vanuit de praktijk

Tijdens de master werk je aan casussen die door de beroepspraktijk zijn ingebracht. Hierdoor is het onderwijs realistisch en sluit het naadloos aan op de laatste ontwikkelingen op het vlak van AI. Wat je leert, pas je meteen toe in relevante projecten met bedrijven. Je wordt daarbij begeleid door onze eigen docenten en professionals uit de beroepspraktijk.

Master Human Centered Artificial Intelligence
Na de opleiding

Werk mee aan de grootste verandering van de 21e eeuw

Er is volop vraag naar experts die betekenisvol met data kunnen werken. Steeds meer bedrijven zien het nut van de toepassing van Artificial Intelligence. Met je masterdiploma kun je aan de slag als data-science architect en help je bedrijven om op verantwoorde manier het beste uit de toepassing van AI te halen.

Toelatingseisen Master Human-Centered Artificial Intelligence

De Master Human-centered Artificial Intelligence staat open voor studenten die een bachelor HBO-ICT hebben gedaan.

Waarom de Master Human-centered artificial intelligence bij de HU?

  • Uniek in Nederland

    De combinatie van leren over zowel de technische als maatschappelijke aspecten van de toepassing van AI is uniek in het Nederlandse masteraanbod.

  • Klaar voor de toekomst

    Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar mensen die naast het ontwikkelen van AI ook meedenken over het verantwoordelijk gebruik hiervan. 

  • Volg praktijkgericht onderwijs

    Jouw ervaringen zijn input voor de lessen. Zo kun je het geleerde ook meteen weer toepassen in relevante projecten met bedrijven.

Over de Master Human-centered Artificial Intelligence

Handig om te weten

Aanmelden 15 augustus
Startdatum September (onder voorbehoud van accreditatie)
Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Numerus fixus Nee
Croho-naam M Human-Centered Artificial Intelligence
Croho-code 49403

Direct contact

Micky Lammertink

Micky Lammertink

Programmaleider
HBO-ICT deeltijd

Interesse in de master Human-Centered Artificial Intelligence?