Artificial Intelligence (AI) speelt een steeds grotere rol in de wereld van nu. Denk aan zelfrijdende auto’s, chatbots, gezichtsherkenning op je smartphone of gepersonaliseerde suggesties online. Naast de vele voordelen van AI, zijn er ook nadelen. Wat gebeurt er als de technologie slimmer wordt dan de mens? Hoe hou je grip en controle over deze kunstmatige intelligentie?

Ontdek wat de Master Human-centered Artificial Intelligence inhoudt

Video afspelen
2:26

In de master Artificial Intelligence leer je AI bouwen en toepassen. Je ontwikkelt je tot professional op het gebied van machine learning, deep learning en data-science, maar ook in explainable AI, compliance-by-design en waardegericht ontwerpen.

Kunstmatige intelligentie

Een grote uitdaging in kunstmatige intelligentie, is het tackelen van maatschappelijk, ethische kwesties. AI draait op grote dataverzamelingen. Hoe bescherm je de privacy van mensen of voorkom je dat er etnisch geprofileerd wordt in algoritmes.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 29 januari en 6 februari. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aangemeld, en nu?

Start je in september? Voltooi dan je inschrijving.

Master Human Centered Artificial Intelligence
Tijdens de opleiding

artificial intelligence studeren

Tijdens de master AI werk je aan casussen uit de praktijk. Zo krijg je te maken met de laatste trends en ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie. Wat je leert, pas je direct toe in projecten met bedrijven onder begeleiding van docenten en professionals.

Master Human Centered Artificial Intelligence
Na de opleiding

Kunstmatige intelligentie toepassen in de praktijk

Artificial Intelligence is de toekomst. Vandaar dat er veel vraag is naar professionals uit dit vakgebied. Na de master AI kun je aan het werk als data-science architect en help je bedrijven met het verantwoord toepassen van kunstmatige intelligentie.

Toelatingseisen Master Human-Centered Artificial Intelligence

Je bent toelaatbaar met de opleiding HBO-ICT of een andere opleiding als je aantoonbare kennis en vaardigheid hebt in programmering, statistiek en IT-ontwerpprocesmethoden zoals agile of scrum.

Waarom de Master Human-centered artificial intelligence bij de HU?

  • De master AI is uniek in Nederland

    De combinatie van leren over zowel de technische als maatschappelijke aspecten van de toepassing van AI is uniek in het Nederlandse masteraanbod.

  • Artificial Intelligence (AI) is de toekomst

    Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar mensen die naast het ontwikkelen van AI ook meedenken over het verantwoordelijk gebruik hiervan. 

  • Kunstmatige intelligentie toepassen in de praktijk

    Jouw ervaringen zijn input voor de lessen. Zo kun je het geleerde over kunstmatige intelligentie meteen toepassen in relevante projecten met bedrijven.

Over de Master Human-centered Artificial Intelligence

Handig om te weten

Aanmelden 15 augustus
Startmoment September
Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Numerus fixus Nee
Croho-naam M Human-Centered Artificial Intelligence
Croho-code 49403

Direct contact

Micky Lammertink

Micky Lammertink

Programmaleider
HBO-ICT deeltijd

Interesse in de master Human-Centered Artificial Intelligence?