Artificial Intelligence (AI) is niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken ChatGPT als studiehulp en laten onze smartphone de kortste route wijzen, terwijl gezichtsherkenning dat leuke festival veiliger maakt. In het ziekenhuis redt AI mensen door ernstige ziekten eerder te diagnosticeren. Kunstmatige intelligentie heeft de potentie de wereld ten goede te veranderen door oplossingen te bieden voor grote problemen op het gebied van klimaat, energie, logistiek en werkgelegenheid. Mits op de juiste manier toegepast, want anders brengt AI ook risico’s met zich mee.

Ontdek wat de Master Human-centered Artificial Intelligence inhoudt

Video afspelen
2:26

Je doet in deze master kennis op over de technische (o.a. datascience, machine learning en deep learning) en maatschappelijke aspecten van AI (denk aan: ethiek, privacy, uitlegbaarheid van systemen en AI-wetgeving). Maar je kunt kiezen welke thema’s je uitdiept binnen je projecten. Wil je je specialiseren in de nieuwste AI-technieken of wil je juist in de grote sociaalmaatschappelijke thema’s duiken? Ons onderwijssysteem en persoonlijke begeleiding geven je alle ruimte te ontdekken wat bij jou past.

Aangemeld, en nu?

Start je in september? Voltooi dan je inschrijving.

Master Human Centered Artificial Intelligence
Tijdens de opleiding

artificial intelligence studeren

We dagen je uit met echte projecten van organisaties. Daarnaast krijg je een breed aanbod van kennis: je leert verschillende datascience- en AI-technieken en hoe je sociale en ethische aspecten meeneemt in je AI-oplossing. Onder begeleiding van ervaren docenten pas je je kennis direct in projecten toe.

Master Human Centered Artificial Intelligence
Na de opleiding

Grootste verandering van de 21e eeuw

Als AI’er ben je onderdeel van een ontwikkeling met een vergelijkbare impact op de samenleving als de stoommachine of de computer. AI-architecten die zowel de kansen als de risico’s van AI kunnen inschatten, zijn overal in de samenleving hard nodig. Je bent zeer gewild in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid.

Toelatingseisen Master Human-Centered Artificial Intelligence

Met een bachelordiploma ICT, informatica of een vergelijkbare technische studie ben je direct toelaatbaar. Heb je een ander bachelordiploma, maar wel programmeerervaring of de bereidheid daarin snel bij te leren, aarzel dan niet je aan te melden.

Ook als je nog niet in je laatste jaar van je bachelor zit, neem dan gerust contact met ons op, zodat we je kunnen adviseren hoe je je het beste kunt voorbereiden op deze master. 

 

Is deze opleiding iets voor jou?

 • Ruimte om te ontdekken

  Naast dat je heel praktisch leert hoe je complexe AI-oplossingen kunt ontwikkelen, heb je ruimte om jezelf te ontwikkelen in een richting die jou aanspreekt.

 • Voorsprong op de arbeidsmarkt

  Organisaties realiseren zich dat de inzet van AI op een verantwoorde manier moet gebeuren. Met deze master heb je daarom een voorsprong op de arbeidsmarkt.

 • Voorbereid op de toekomst

  Naast kennis over AI, leer je ook vaardigheden om je te blijven ontwikkelen in veranderende omstandigheden. Zodat jij meekunt in dit zich razendsnel ontwikkelende vakgebied.

Over de Master Human-centered Artificial Intelligence

 • Studie-investering: circa 40 uur per week, waarvan je twee dagen aanwezig bent op de HU.
 • Meestal betaal je het wettelijk collegegeldtarief. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Handig om te weten

Aanmelden 15 augustus
Startmoment September
Locatie Bolognalaan 101 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Numerus fixus Nee
Croho-naam M Human-Centered Artificial Intelligence
Croho-code 49403
HBO-ICT deeltijd

Interesse in de master Human-Centered Artificial Intelligence?