Toelating

Wil je weten wat je nodig hebt om met de Master Projectmanagement te kunnen starten? Bekijk de instroomeisen om te zien of je aan de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen Master Projectmanagement

Je kunt starten met de Master Projectmanagement als je een bachelordiploma op zak hebt en een matchingsgesprek hebt gevoerd met de opleiding.

  • LET OP: de matchingsgesprekken worden tot uiterlijk in de week van 15 juli aangeboden.

De opleiding hecht waarde aan community-building en dat begint bij een warm welkom, een goede kennismaking en realistische verwachtingen. In een gesprek met iemand van de opleiding en een aantal toekomstige collega-studenten vertel jij over jezelf en wij over het studiejaar dat je te wachten staat. Het uitspreken van wederzijdse commitment staat hoog op de agenda. Om je een beeld te geven, benadrukken we hier vast de belangrijkste onderwerpen in het matchingsgesprek:

  • De master verwacht veel zelfstudie en het tempo ligt hoog. De ervaring van studenten tot nu toe is dat je zeker 40 uur per week voor de master bezig bent. Houd daar dus rekening mee als je bijvoorbeeld een bijbaan hebt.
  • Het hele jaar werk je in een projectteam. Het is daarom noodzakelijk dat je dagelijks beschikbaar bent om samen te werken. Een baan waarbij je op vaste werkdagen aanwezig moet zijn is niet te combineren met het ritme van de opleiding.
  • Onderzoek is een belangrijk onderdeel van de master. Eénderde (20 EC) van het curriculum is gericht op het begrijpen, voorbereiden en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek. Als onderzoek doen jou niet ligt dan past de master je mogelijk niet.

Vragen over de opleiding?