Wil jij er aan bijdragen dat doven en slechthorenden beter contact met anderen kunnen maken door als tolk te helpen? Of wil jij ervoor zorgen dat bijvoorbeeld families beter met elkaar kunnen communiceren omdat ze gebarentaal kennen? Dan is de opleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT wat voor jou.

aanmelden

Zin om te beginnen? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt. Je kunt je aanmelding voor deze opleiding regelen tot 1 mei 2019.

Open dag 24 november 2018

Kom 24 november naar onze open dag. Je bent welkom tussen 9:30 en 15:00 uur.

Tijdens de opleiding

Heb jij belangstelling voor taal? Wil je de communicatie tussen horenden en doven mogelijk maken of wil je graag kennis overdragen? Dan is de bacheloropleiding Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT iets voor jou. Voordat je start met de opleiding kies je voor de opleidingsvariant Leraar NGT of voor de variant Tolk NGT.

Aan de slag als Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT

Je kiest voor het werk van leraar of voor het werk als tolk. De meeste tolken werken als zelfstandig ondernemer, terwijl je als leraar kunt solliciteren naar een baan binnen het onderwijs voor slechthorenden of mensen met spraakmoeilijkheden.

Toelating

Je kan met de opleiding Nederlandse Gebarentaal (NGT) beginnen met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingstoets doen.


Iets voor jou?

  • Je bent een mensen-mens

    Omdat je de horende en niet-horende wereld met elkaar verbindt, is het belangrijk dat je goed met mensen kunt opschieten.

  • Je kunt goed presenteren

    Zowel als leraar en als tolk is het belangrijk dat je het leuk vindt om te presenteren en anderen te informeren.

  • Je biedt een luisterend oor

    Het is belangrijk dat je als leraar en tolk goed naar anderen kunt luisteren.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 mei 2019
Locatie Padualaan 97 Utrecht
Diploma Bachelor of Arts (BA)
Numerus fixus Nee
Utrecht centrum

Interesse in de bachelor Leraar Nederlandse Gebarentaal (NGT)/Tolk NGT?

Vragen over de opleiding?