Na de opleiding

Goed nieuws: de technische sector is hard op zoek naar hoogopgeleide mensen zoals jij. Daarom heb je een grote kans op een mooie baan. Ook kun je verder studeren.

Na de opleiding Built Environment: praktijksituatie

Wat kan ik worden met Built Environment?

De technische sector staat te springen om mensen zoals jij. Eigenlijk kun je met Built Environment heel veel kanten op. Veel van onze oud-studenten vinden een baan bij advies- architecten- en ingenieursbureaus, gemeenten, provincies, de rijksoverheid of bij projectontwikkelaars.

Een aantrekkelijke, gezonde en goed leefbare stad ontwerpen, bouwen en behouden. Dat is jouw hogere doel! Welke wensen en dromen hebben bewoners, ondernemers, gemeenten en ontwikkelaars? En welke problemen spelen er? Jij werkt samen aan een betere wereld door met jouw kennis en ervaring oplossingen voor al deze uitdagingen te ontwikkelen.

Hoe bouwen we nu en in de toekomst? Jij weet er alles van. Je bedenkt creatieve oplossingen en ontwerpen die perfect passen in de samenleving. Van onderzoeken en berekenen tot het bouwen en onderhouden: jij bent de specialist. Ook weet je hoe je creatieve én technische ontwerpen maakt, planningen opstelt, kosten inschat en ze bewaakt. Als spin in het web onderhoud je contacten met alle betrokken partijen.

Data is alles! Want op basis van de gegevens uit het verleden zijn we beter voorbereid op de toekomst. Dat geldt absoluut ook voor de gebouwde wereld en de mensen die erin leven. Met jou als specialist kunnen we de wereld vooruit helpen. Je helpt bijvoorbeeld collega’s betere ontwerpkeuzes te maken. Jij weet namelijk precies wat er op een plek allemaal gebeurt en wat nodig is. Jouw data helpt om oplossingen te vinden die beter zijn voor de wereld. Dit soort oplossingen vertaal je in overtuigende 3D-modellen. Hiermee maak je mensen enthousiast voor je ideeën.

Je kunt aan de slag bij

 • Grote bedrijven als BAM, Royal Haskoning, Heijmans, Arcadis en ProRail.
 • Gemeente, provincie, Rijkswaterstaat en ontwerpbureaus willen ook maar wat graag kennis met jou maken.
 • Een carrière in het buitenland bij een internationaal (bouw-)bedrijf behoort eveneens tot de mogelijkheden.
Na de opleiding Built Environment: praktijksituatie

Baankans

89%
vindt een baan binnen 1,5 jaar
 • 50%Praktijk
 • 50%Theorie

  Doorstuderen na je diploma?

  Deze opleiding is ook een mooie voorbereiding op een vervolgstudie. Hiervoor volg je een doorstroom- of schakelprogramma in jaar 4. Welke vervolgstudies je kunt doen, hangt deels af van je specialisatie.

  Je kunt bijvoorbeeld een universitaire studie doen zoals Sociale Geografie & Planologie, Building Science, Urban Design of Architecture. Ook hbo-masters als Academie van Bouwkunst, Master of Urban and Area Development (MUAD) of Next Level Engineering van de HU sluiten goed aan.

  Heb je nog vragen?