Na de opleiding

Opleiding Built Environment afgerond? Dan mag je jezelf Ingenieur (ing.) noemen en de titel Bachelor of Science (BSc) achter je naam zetten. En het mooie is: de technische sector zoekt hard naar hoogopgeleide professionals zoals jij. De kans op een baan is dan ook groot. Je kunt aan de slag bij allerlei grote of kleine bedrijven of je kunt er voor kiezen om door te studeren. 

Na de opleiding Built Environment: praktijksituatie

Wat kan ik worden met Built Environment?

Onze studenten komen overal terecht. Bijvoorbeeld bij een architectenbureau, bouwbedrijf, ingenieursbureau, gemeente, provincie, rijksoverheid, adviesbureau of een projectontwikkelaar. De technische sector is hard op zoek naar jou! De sector ontwikkelt zich razendsnel en de mogelijkheden zijn eindeloos. Waar ga jij aan de slag?

De kwaliteit van het proces is jouw verantwoordelijkheid. Binnen deze sector werk je samen met bouwers, woningcorporaties, gemeentes, bewoners en ondernemers. Je pakt de problematiek rondom mobiliteit en de infrastructuur aan. Je kijkt naar de gevolgen voor bodem, water en milieu. Ook ben je bezig met de financiën rondom deze thema’s. Het gezamenlijke doel? Een aantrekkelijke, leefbare en gezonde stad ontwikkelen en behouden.

Jij stuurt het bouwproces en de stakeholders aan. Wanneer moet wat op de bouwplaats zijn? Je maakt een creatief én technisch ontwerp. Hoe beheer je de kosten en zorg je dat alles volgens planning verloopt? Ook duurzame renovatie is een belangrijk onderdeel. Jij onderzoekt hoe je de levensduur van een bestaand gebouw verlengt. Of buig jij je liever over een totaal nieuw ontwerp, zoals een tiny house? Binnen de bouwsector houd jij je bezig met duurzaamheid en architectonisch ontwerp.

Data is ook voor de gebouwde omgeving onmisbaar. Het gaat altijd samen met stad en bouwen. Jij interpreteert onder meer informatie en data voor ontwikkeling en beheer van steden. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een 3D-model voor een bouwproject of bedenkt een app die locatiegebonden data analyseert.

Je kunt aan de slag bij

  • Grote bedrijven zoals BAM, Royal Haskoning, Heijmans, VolkerWessels, ProRail etc.
  • Ook andere (internationale) bouwbedrijven, ingenieursbureaus, overheden of adviesbureaus staan in de rij om met jou samen te werken.
Na de opleiding Built Environment: praktijksituatie

Baankans

89%
vindt een baan binnen 1,5 jaar
  • 50%Praktijk
  • 50%Theorie

    Doorstuderen na je diploma?

    De opleiding Built Environment sluit goed aan op diverse vervolgstudies, zowel op hbo-masterniveau als universitair masterniveau. Wil je doorstromen van een hbo-bachelor naar een universitaire master? Dan moet je bijna altijd een doorstroom- en schakelprogramma volgen. Universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden. In sommige gevallen kun je het doorstroom- of schakelprogramma al volgen in het 4e jaar van de bachelor als invulling van je profileringsruimte.

    Er zijn verschillende vervolgstudies die je kunt volgen. Dit hangt vooral af van de leerroute die je kiest (Bouwen, Data of Stadsontwikkeling). Je kunt denken aan universitaire masters op het gebied van Sociale Geografie en Planologie, of Bouwkunde, Stedenbouwkunde, Urban Design of Architectuur aan een Technische Universiteit. Ook een hbo-master zoals Academie van Bouwkunst, master of Urban and Area Development (MUAD) of Next Level Engineering van de Hogeschool Utrecht sluiten goed aan.

    Heb je nog vragen?