Toelating

Wil je weten wat je nodig hebt om met de opleiding Built Environment te starten? We hebben alle eisen voor je op een rijtje gezet.

Instroomeisen Built Environment

E&M Direct toelaatbaar
N&T Direct toelaatbaar
N&G Direct toelaatbaar
C&M Wiskunde A, B, C of D

E&M Direct toelaatbaar
N&T Direct toelaatbaar
N&G Direct toelaatbaar
C&M Wiskunde A of B

Je kunt starten met de opleiding Built Environment als je een mbo-opleiding (niveau 4) hebt afgerond. We raden je aan om je vooraf te verdiepen in de examenstof van havo-natuurkunde 1 en havo-wiskunde B1, zodat je goed voorbereid bent. Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

In het eerste blok van het eerste jaar wordt een online wiskunde module aangeboden. Het doel is om alle studenten aan het einde van het eerste jaar op het havoniveau wiskunde-B te brengen. Twijfel je of je rekenvaardigheid op het juiste niveau is? Overweeg dan om wiskunde-B bij te spijkeren voor de start van de studie. Dat doe je door zelf te oefenen, bijles te volgen of een zomercursus te nemen. Zo vergroot je je kans op succesvolle afronding van de opleiding.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de opleidingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. 

Om zeker te weten dat je de juiste opleiding kiest, doe je bij Hogeschool Utrecht een studiekeuzecheck. Zo verschijn je goed voorbereid aan de start.

Heb je nog vragen?