Toelating

Wil je weten wat je nodig hebt om met de opleiding Built Environment te starten? We hebben alle eisen voor je op een rijtje gezet.

Instroomeisen Built Environment

E&M Direct toelaatbaar
N&T Direct toelaatbaar
N&G Direct toelaatbaar
C&M Niet toelaatbaar

E&M Direct toelaatbaar
N&T Direct toelaatbaar
N&G Direct toelaatbaar
C&M Wiskunde A of B

Je kunt starten met de opleiding Built Environment als je een mbo-opleiding (niveau 4) hebt afgerond. We raden je aan om je vooraf te verdiepen in de examenstof van havo-natuurkunde 1 en havo-wiskunde B1, zodat je goed voorbereid bent. Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

In het eerste blok van het eerste jaar krijg je het vak ‘Rekenen voor ingenieurs’. Het doel van dit vak is dat alle studenten aan het einde van het eerste jaar op het havoniveau wiskunde-B zitten. Twijfel je of je rekenvaardigheden voldoen? Overweeg dan om je wiskunde- B bij te spijkeren voor je start aan de studie. Dat doe je door zelf te oefenen, bijles te volgen of een  zomercursus te nemen. Zo vergroot je je kans op succesvolle afronding van de opleiding.


Heb je nog niet eerder wiskunde-B (of natuurkunde) gevolgd, maar wil je je voorbereiden op de lesstof? Dat doe je met:

  • Boek: Wiskunde de Basis (deel 1 ISBN 978-90-01-87817-7);
  • Boek: Wiskunde in de bouw , nieuwe versie (ISBN en publicatiedatum is nog onbekend);
  • Boek: Basisvaardigheden natuurkunde voor het HTO van Noordhoff (ISBN 9789001874452);
  • Website: wiskunde academie voor gratis uitlegvideo’s;
  • Website: math4all voor interessante informatie op mbo-niveau (de eerste drie onderdelen).
 

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de opleidingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. 

Om zeker te weten dat je de juiste opleiding kiest, doe je bij Hogeschool Utrecht een studiekeuzecheck. Zo verschijn je goed voorbereid aan de start.

Heb je nog vragen?