Als leraar in het voortgezet onderwijs en mbo wil je leerlingen inspireren. Om nieuwsgierig te zijn, bijvoorbeeld. Als vo- of mbo-docent ben je niet langer alleen specialist in je vakgebied, maar ook coach en opvoeder. Je stelt de leerling centraal, en maakt daarbij gebruik van de nieuwste technologie. Met de cursussen van Hogeschool Utrecht word jij die inspirerende leraar! 

In ons onderwijs staan we stil bij verschillende leerconcepten, zoals als passend onderwijs, burgerschap, Bildung en ‘21st century skills’, zoals mediawijsheid. Je werkt vanuit een blended leeromgeving; hierin combineren we klassikaal onderwijs met leren in je eigen lespraktijk en online leren.

 

Je studiekosten worden vaak vergoed

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding!

En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies.

Eerstegraads bevoegdheid halen

Aanbod innovatieve trajecten voor bevoegde docenten

Wil jij je ontwikkelen tot schoolopleider of werkplekbegeleider? Hiervoor kun je deze trajecten volgen:

Ben jij werkzaam als docent maar wil je jezelf bijscholen? Dan kan dat met de volgende cursussen bij Hogeschool Utrecht.

Docenten die Nederlands als tweede taal onderwijzen, kunnen bij Hogeschool Utrecht terecht voor diverse trajecten om hun bekwaamheid aan te tonen of te verbeteren.

Open avond

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk studieadvies? Bezoek de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Incompany trajecten voor scholen

Veel van de op deze pagina genoemde opleidingen worden ook Incompany aangeboden. Neem contact op met assessmentbureau.fe@hu.nl of telefonisch via 088-4810089.

Andere mogelijkheden zijn onder andere:

Waarom bij de HU?

  • Innovatief

    We maken gebruiken van moderne digitale middelen, zoals VR en educatieve games, en werken samen aan innovatieve projecten met scholen en lectoraten. Naast ervaren specialisten, werken we ook met “young educators”: uitblinkende studenten die met een frisse blik naar onderwijs kijken.

  • Experts in huis

    We werken samen met experts uit verschillende vakgebieden en de lectoraten van Moderne Vreemde Talen, Bèta- en Technologieonderwijs, Wiskundig en analytisch vermogen van professionals en Co Design en Digitale innovatie.

  • Maatwerk en incompany

    Hogeschool Utrecht biedt opleidingen die passen bij jouw situatie, individueel of van jouw onderwijsteam. De meeste opleidingen bieden we ook incompany aan. Uiteraard houden we hierbij rekening met de wensen van de organisatie.