Een baan vinden in de verpleegkunde: dat is de komende jaren geen probleem. Er is een groot tekort aan verpleegkundigen, vooral in de wijken. Wil je je (verder) specialiseren? Dan is dit het moment: de regels voor bevoegdheden tussen mbo- en hbo-opgeleide verpleegkundigen zijn onlangs aangescherpt. Hogeschool Utrecht heeft een ruim aanbod aan (post-)hbo- en masteropleidingen.

De gezondheidszorg staat voor flinke uitdagingen, waaronder kostenbeheersing zónder in te  leveren op kwaliteit. Een manier om dat te doen is het verschuiven van taken. Hierdoor worden nieuwe beroepen als verpleegkundig specialist, medisch hulpverlener en “physician assistant” steeds vaker ingezet.

Opleidingen van hoge kwaliteit

De HU biedt post-hbo en masteropleidingen van hoge kwaliteit. Opleidingen worden ontwikkeld samen met beroepsverenigingen met aandacht voor accreditatie.

 

Opleidingen in dit thema

Open avond

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk studieadvies? Bezoek de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Waarom bij de HU?

 • Flexibel lesaanbod

  Hogeschool Utrecht biedt flexibiliteit aan professionals. Heb je bijvoorbeeld een relevante vooropleiding of werkervaring? Of een drukke periode op je werk? Dan kun je vrijstellingen krijgen. Ook is het bij bepaalde vakken mogelijk om de toetsen te doen zonder colleges te volgen.

 • Goede aansluiting op de praktijk

  Onze opleidingen combineren leren in de klas en op de werkplek, in leerteams en individueel en bieden een online leeromgeving. Theorie en praktijk zijn zoveel mogelijk geïntegreerd: tijdens de stages krijg je bijpassende theorie en tijdens colleges verbinden we de theorie aan de praktijk met casussen en vaardigheidslessen.

 • Krijg begeleiding die werkt

  Jouw groei als verpleegkundige staat voorop. Daarom steekt de HU veel tijd en energie in begeleiding en advies.

 • Ontwikkeld in samenwerking met de beroepsorganisatie

  De post-hbo opleiding Longverpleegkunde is ontwikkeld in samenwerking met de beroepsorganisatie