De duale master Advanced Nursing Practice (MANP) aan Hogeschool Utrecht leidt je op tot verpleegkundig specialist. Het accent ligt op klinisch redeneren en academische vorming. Je ontwikkelt je tot zelfstandig behandelaar, die een behandeling stepped care kan inzetten. Het vermogen tot zelfmanagement en kwaliteit van leven van de patiënt staan centraal.
Master Advanced Nursing Practice: studenten bij congres

De master is gebaseerd op het landelijk vastgestelde competentieprofiel voor verpleegkundig specialist. Je krijgt les volgens de action learning-methodiek: wat je leert pas je direct toe in je dagelijks werk. Zo profiteer je meteen van je pas verworven kennis. In de praktijk werk je met je praktijkopleider/(medisch) mentor volgens het meester-gezel-model.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 april
Start september
Lesdata Een wekelijkse lesdag. Voor het GGZ-specialisme is deze op dinsdag, voor de AGZ-specialisme(n) op vrijdag.
Studie-investering Circa 36 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht, Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Master Advanced Nursing Practice
Croho-code 49246
Master Advanced Nursing Practice, tijdens de opleiding

Kies je specialisme

Voor je aan de opleiding begint, kies je het specialisme dat past bij de praktijk waarin je werkzaam bent. Dit kan de geestelijke gezondheidszorg zijn of een van de twee specialismen voor somatische aandoeningen: intensieve of acute zorg.

Master Advanced Nursing Practice, carriereperspectief

Aan de slag als verpleegkundig specialist

Als verpleegkundig specialist ben je wettelijk bevoegd om zelfstandig voorbehouden handelingen te indiceren en uit te voeren. Je mag bijvoorbeeld medicatie voorschrijven. Een verpleegkundig specialist is een autonome functie binnen een multidisciplinaire samenwerking, naast of gelijk aan de medische discipline en andere behandeldisciplines.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 8 en 19 november. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de duale master Advanced Nursing Practice? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je ongeveer € 1.000 kwijt. De kosten voor een internationale oriëntatie op het vakgebied kunnen ongeveer € 2000,- zijn (afhankelijk of er een studiereis mogelijk is). De opleiding draagt € 500 euro bij aan de internationale stage/oriëntatie (deze worden direct verrekend met de aanbieder).
De jaarlijkse kosten voor catering tijdens de lesdagen bedragen ongeveer € 250.

Waarom deze opleiding bij de HU?

  • Aparte lesgroep voor GGZ

    De master Advanced Nursing Practice aan Hogeschool Utrecht is de enige opleiding tot verpleegkundig specialist met een aparte GGZ-lesgroep.

  • Partnership met praktijkinstellingen

    De MANP onderhoudt al jarenlang goede relaties met tal van praktijkinstellingen. Hierbinnen worden zaken met elkaar afgestemd en verantwoordelijkheden belegd.

  • Strategische leerlijn

    De master Advanced Nursing Practice heeft een sterke focus op rolontwikkeling en leiderschap.

Sfeerimpressie Heidelberglaan

Interesse in de opleiding Master advanced nursing practice (MANP)?

Vragen over de opleiding?