Maatwerk in onderwijs, dat is jouw drive. Je zet de leerling centraal. Daarvoor is het belangrijk je te blijven ontwikkelen, met kennis en skills op basis van de laatste inzichten. Met de opleidingen van het Instituut voor Onderwijs & Orthopedagogiek ga je op master- of post-hbo niveau aan de slag met gedrag, leren, diversiteit en begeleiding in het passend onderwijs.

Ons ruime aanbod aan leergangen, cursussen en modules is ontwikkeld vanuit en samen met het onderwijsveld. De theorie wordt constant aan de praktijk getoetst. Studieopdrachten zijn gekoppeld aan de eigen beroepspraktijk, ongeacht of dit nu het primair, voortgezet of beroepsonderwijs is. Op deze manier kun je je kennis en vaardigheden direct inzetten op de werkvloer.

Open avond

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk studieadvies? Bezoek de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Je studiekosten worden vaak vergoed

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding!

En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies.

Opleidingen binnen het thema Educational Needs

Wil jij kansen bieden aan leerlingen en studenten die afgestemd zijn op hun mogelijkheden en talenten? Onze deeltijd Master Educational Needs geeft je een wetenschappelijke en orthopedagogische verdieping met de focus op passend onderwijzen. 

Je kunt de master in z’n geheel volgen, of je kunt kiezen voor losse modules, waardoor je werken en leren uitstekend kunt combineren.

Bekijk onze master opleidingen:

Wil jij meer weten over gedrag, taal, rekenen of begeleiden en hiermee aan de slag in jouw klas? Of begeleid jij nieuwkomers in je klas? Onze korte post hbo opleidingen geven jou alle kennis en praktische tools die je nodig hebt om in een mum van tijd een expert te worden.

Bekijk onze post-hbo opleidingen:

Wil je als school aan de slag met de sociaal-emotionele ontwikkeling van je leerlingen, het bevorderen van positief gedrag binnen school of het lezen? Dan helpen wij je graag verder met een van onze schoolontwikkelingstrajecten.

Bekijk onze trajecten:

Wil jij je binnen je opleiding verdiepen in educational needs en passend onderwijs? Volg dan tijdens je profileringsruimte een van onze minoren.

Bekijk hier het volledige minorenoverzicht.

Waarom bij de HU?

  • Specialist in passend onderwijs

    De opleidingen Orthopedagogiek van de HU hebben een goede reputatie in het onderwijs. Gespecialiseerde docenten nemen je mee in de nieuwste inzichten over passend onderwijs.

  • In de hele Randstad

    Hogeschool Utrecht heeft leslocaties in de hele Randstad (Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag), dus vaak dicht bij jou in de buurt. Opleiding volgen met het hele team? Dan verzorgen we ook maatwerkarrangementen, helemaal afgestemd op jullie behoefte en op de eigen locatie.


Direct contact

Wil jij aan de slag met passend onderwijs? En wil je meer weten over de mogelijkheden van onze opleidingen voor jouzelf of jouw school? Wij denken graag met je mee. Neem met je vragen contact met ons op.