Onderwijscongres 2017 ‘Onderwijs in de toekomst’ (dit evenement is geweest)

19-01-2017

Door technologische innovaties zal de wereld er straks heel anders uit zien. Grote kans dat beroepen waarvoor wij nu studenten opleiden dan niet meer bestaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons onderwijs toekomstbestendig wordt? Hierover gaan we graag met jou in gesprek. Kom daarom naar het Onderwijscongres 2017 ‘Onderwijs in de toekomst’ op donderdag 19 januari 2017 (09.00-16.45 uur) in Vergadercentrum Domstad te Utrecht. Tijdens het congres nemen we tevens afscheid van André Henken, faculteitsdirecteur van de FNT.

Onderwijscongres 2017

Onderwijs in de toekomst

Trendwatcher en filosoof Ruud Veltenaar schetst ons een boeiend beeld van het onderwijs van morgen. Maar hoe gaan we daar als HU invulling aan geven? In meer dan 30 workshops en presentaties tonen collega’s je inspirerende voorbeelden voor jouw lespraktijk. Gepersonaliseerd onderwijs, hoe geef je dat vorm? Studentdata, wat kun je ermee voor je lessen? Hoe kun je als docententeam van en met elkaar leren? Co-design van onderwijs samen met de praktijk, hoe pak je dat aan? Methodes om toetsinformatie beter te beheren, bestaan die? Hoe ontwerp je hoorcolleges 2.0? Ook kun je zelf aan de slag met het maken van video’s of het verblenden van je cursus. Daarnaast is er een Open Access-sessie met demo’s over de inzet van Virtual en Augmented Reality, prototyping en 3D-printing, en robots voor je lessen. Tot slot geven de professionals van morgen, onze eigen studenten, hun visie op het onderwijs van de toekomst.

Programma

09.00 uur Ontvangst & registratie
09.30 uur Opening
door dagvoorzitter Willemijn Stout
09.40 uur Stop Stealing Dreams: de toekomst van een leven lang mensgericht leren
door Ruud Veltenaar
10.40 uur Koffiepauze
11.10 uur Ronde 1 workshops & presentaties
12.20 uur Lunch
13.10 uur Ronde 2 workshops & presentaties
14.20 uur Theepauze 
14.50 uur Ronde 3 workshops & presentaties  
16.00 uur Afscheid FNT-directeur André Henken
door Jan Bogerd
16.10 uur One-man-musical ‘Onderwijs in de toekomst’ 
door Ad-Just Bouwman en HU-studenten
16.35 uur Afsluiting
16.45 uur
Borrel met afscheidsreceptie André Henken
18.30 uur Einde

Tijdstip en locatie

Donderdag 19 januari 2017 van 09.00-16.45 (met aansluitende borrel tot 18.30 uur).
Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9 in Utrecht.

Voor wie?

Alle docenten, onderzoekers en lectoren van de HU-instituten in het technische domein: Instituut voor Gebouwde Omgeving (IGO), Institute for ICT (IICT), Institute for Engineering & Design (IED) en Institute for Life Sciences & Chemistry (ILC).

Meer informatie

Lees meer over de sprekers, workshopleiders en de workshops (ronde 1, ronde 2, ronde 3 en Open Access-sessie 3P10), en meld je vóór 10 januari aan via het aanmeldformulier. Raadpleeg de intranetsite voor meer informatie over onderwijsinnovatie bij de HU.

Aanmelden

De aanmelding voor het Onderwijscongres 2017 ‘Onderwijs in de toekomst’ is gesloten. Wil je nog deelnemen, dan adviseren wij je dit per e-mail door te geven aan:andy.wagenaar@hu.nl met vermelding van je voornaam+achternaam, organisatieonderdeel en 06-nummer. Je kunt dan gewoon op de dag zelf komen. Meld je daar even bij de registratiebalie en we bekijken bij welke sessie(s) er nog plek is.

Wil je jezelf afmelden, dan kan dat ook door een mail te sturen naar: andy.wagenaar@hu.nl.

Georganiseerd door

De vier HU-instituten in het technisch domein: Instituut voor Gebouwde Omgeving (IGO), Institute for ICT (IICT), Institute for Engineering & Design (IED) en Institute for Life Sciences & Chemistry (ILC).

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

E onderwijscongres2017@hu.nl
T 06-45 89 63 97 (Andy Wagenaar)

 

Koningsbergerstraat 9

Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht 
 
Exterieur Koningsbergerstraat

Locatie-informatie

Workshops & Presentaties

Lees meer over de workshops & presentaties:

- Ronde 1
- Ronde 2
- Ronde 3
- Open Access-sessie 3P10

Sprekers

Lees meer over de sprekers en workshopleiders.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten