Symposium Blijven werken in onderwijs

Teamfoto kernteam Lectoraat Werk in Onderwijs

In Nederland werken meer dan 335.000 mensen in het onderwijs. Wat hebben deze onderwijsprofessionals en hun leidinggevenden nodig in hun veelzijdige, complexe en dynamische beroep? Daar heeft het lectoraat Werken in Onderwijs de afgelopen jaren praktijkgericht onderzoek naar gedaan. Hun bevindingen delen ze tijdens het symposium “Blijven werken in onderwijs” op 15 mei.

Hoe zorg je voor werkplezier? Hoe leer je lesgeven voor een heterogene brugklas? Hoe begeleid je zij-instromers in het onderwijs, zodat ze niet weer uitstromen? Welke vormen van leiderschap zien we in het onderwijs, en hoe kunnen we teamgericht organiseren? In de afgelopen 3,5 jaar heeft het lectoraat Werken in Onderwijs met 53 onderzoeksprojecten, 77 publicaties en 115 presentaties nieuwe inzichten opgedaan en gedeeld – over deze onderwerpen en meer. Tijdens het symposium nodigen we alle geïnteresseerden uit om deze nieuwste inzichten te bespreken, ervaringen te delen met andere onderwijsprofessionals, en mee te denken over toekomstig onderzoek. 

Dat doen we aan de hand van onze vier belangrijkste boodschappen:

  • START GOED
  • BLIJF ONTWIKKELEN
  • ORGANISEER SLIM
  • FOCUS OP LERENDEN

Voor wie?

Voor (aankomende) onderwijsprofessionals uit primair, voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs, bij onderwijsorganisaties en voor onderzoekers.

Aanmelden

Ben je erbij? Meld je dan aan via het aanmeldformulier, graag voor vrijdag 26 april. Deelname is gratis.

Praktisch

Het symposium is in De LiK, Wolvenplein 27 3512 CK in Utrecht. 

De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De begane grond is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die minder goed ter been zijn.

Programma

12:30u Inloop met koffie & thee
13:00u Plenaire opening 
13:45u Naar de workshop sessies
14:00u Ronde 1: keuze uit verschillende sessies
14:45u Pauze
15:15u Ronde 2: keuze uit verschillende sessies
16:15u Plenaire afsluiting
17:00u Napraten & borrelen

Meer informatie over de workshop sessies wordt via LinkedIn gedeeld.

Over de organisatie

Het lectoraat Werken in Onderwijs van Hogeschool Utrecht wil bijdragen aan versterking van de beroepsgroep van onderwijsprofessionals in de volle breedte. We onderzoeken daarom hoe onderwijsprofessionals de beroepsgroep, hun onderwijsorganisaties en zichzelf kunnen (door-)ontwikkelen gegeven de huidige maatschappelijke behoeftes. Het lectoraat wordt geleid door Mieke Koeslag-Kreunen.

Deel dit evenement