In Beweging Kinderfysiotherapeut 2040

Logo project In beweging kinderfysiotherapeut 2040

Kinderen met beperkingen willen spelen en sporten met andere kinderen maar helaas doen ze dit nog te weinig. Kinderfysiotherapeuten zijn de beweegexperts bij kinderen met beperkingen en kunnen hen ondersteunen in het meedoen met spelen en sporten. Kinderfysiotherapeuten geven zelf aan dat ze volgende dingen nodig hebben om dit beter te kunnen doen 1) meer samenwerken met andere professionals en 2) het kind en de ouders begeleiden richting het veranderen van hun gedrag. 

Doel

Het doel van dit onderzoeksproject is om kinderfysiotherapeuten te ondersteunen bij het aangaan van samenwerkingen en het begeleiden van gedragsveranderingsprocessen zodat zij kinderen met beperkingen beter kunnen ondersteunen bij het meer bewegen in hun eigen omgeving.

Resultaten

Tijdens dit project doen we inzichten op over hoe kinderfysiotherapeuten kinderen met beperkingen kunnen ondersteunen om meer te bewegen in hun eigen omgeving. Ook ontwikkelen we een nascholing over samenwerking en gedragsverandering voor kinderfysiotherapeuten en we ontwikkelen een digitaal platform samen met verschillende partners.

Looptijd

01 september 2023 - 31 augustus 2025

Aanpak

We voeren een review en een Delphi studie uit om meer inzichten te krijgen over het veranderen van gedrag door kinderfysiotherapeuten. Daarnaast ontwikkelen we samen met veel verschillende partners, waaronder ervaringsdeskundigen en ouders, een nascholing en ontwikkelplatform voor kinderfysiotherapeuten.

Betrokken HU-onderzoekers

Samenwerking met kennispartners

We werken binnen dit project samen met veel samenwerkingspartners die hier niet allemaal benoemd kunnen worden. Zij zijn allen van belang want zonder hen zou dit project niet tot stand zijn gekomen. Bekijk daarom de volgende LinkedIn post voor een overzicht van alle partners: Post LinkedIn partners In Beweging: kinderfysiotherapeut 2040

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Eline Bolster | onderzoeker | lectoraat Leefstijl en Gezondheid

Eline Bolster

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Leefstijl en Gezondheid