Dr. Koen van Turnhout is werkzaam als Lector Human Experience & Media Design waar hij de gebruikerservaring van slimme, data-gedreven, producten en diensten onderzoekt. Hoe kan machine-intelligentie ingezet worden om digitale producten en diensten fijner en beter te maken?   

Koen van Turnhout is gepromoveerd bij de faculteit Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven op spraakinteractie in sociale context en heeft in de afgelopen jaren als docent-onderzoeker gewerkt in het HBO. Hij is specialist op het gebied van de aanpak van het ontwerpen  en ontwerponderzoek. 

In het lectoraat Human Experience & Media Design richt hij zich voor het eerst ook nadrukkelijk op de uitkomsten van media ontwerp. Wat willen we eigenlijk van intelligente producten en diensten? Wat kunnen data-gedreven diensten betekenen voor de eindgebruiker? Dit zijn belangrijke vragen waar nog weinig antwoorden op zijn. 

Expertises:

User Experience 
Ontwerponderzoek
Machine Learning


Publicaties

Projecten

  • Radio Dabanga
    • Lectoraat: Human Experience & Media Design
    • 2 december 2019 - 1 juli 2020
    Radio Dabanga

Nieuws

Koen van Turnhout lector Human Experience & Media Design

Koen van Turnhout is per 1 september 2019 aangesteld als lector bij het lectoraat Human Experience & Media Design. Het lectoraat houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van interactieve, datagedreven communicatie. Hoe zorgen we dat gebruikers van digitale media de vruchten plukken van de mogelijkheden die data bieden?

Bekijk het artikel
Koen van Turnhout

Koen van Turnhout

  • Lector
  • Lectoraat: Human Experience & Media Design