docent onderzoeker Ellen de Kwant

Ellen de Kwant

Onderzoeker
Ellen de Kwant werkt sinds 2005 voor het Instituut voor BewegingsStudies als hogeschooldocent en als onderwijskundig adviseur/projectleider. Sinds 2014 adviseert zij vanuit het Teaching & Learning Network opleidingen bij grote onderwijsinnovaties. Zij combineert haar werkzaamheden graag met het doen van onderzoek, want Ellen gaat voor kwaliteit.

Ellen heeft een achtergrond in zowel het (bewegings)onderwijs (ALO, hogeschooldocent) en de gezondheidszorg (Oefentherapie Cesar). In 2014 behaalde zij haar master Onderwijskundig Design & Consultancy aan de Universiteit Utrecht (Onderwijswetenschappen). Op dit moment doet zij onderzoek naar de inzet van technologie voor werkplek begeleiding.

Ellen participeert in diverse projecten. Zij heeft bijgedragen aan de doorontwikkeling van het KwaliteitsInstrument Toetsing 2.0 (KIT 2.0). Op dit moment is zij nauw betrokken bij de landelijke projecten “Aandacht voor voeding in gezondheidszorg opleidingen” en de “Pilot Flexibilisering” van het Hoger Onderwijs. Zij is een ervaren projectleider.

Expertises

  • Onderwijskundig adviseur o.a. toetsing, technologie voor werkplekbegeleiding
  • Flexibilisering in het H.O.
  • Projectleider

Publicaties

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

docent onderzoeker Ellen de Kwant

Ellen de Kwant

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Onderzoekend Vermogen