Een betrouwbaar merk en een goede klantbeleving is de sleutel tot een positief imago, meer tevreden klanten, een hogere aanbevelingsintentie en meer omzet. Op dit moment verkennen organisaties de mogelijkheden van digitale technologie om de klantreis en klantbeleving te optimaliseren. Dit lectoraat onderzoekt de mogelijkheden om duurzame merken en een betekenisvolle klantbeleving te creëren in een steeds digitaler wordende omgeving.

 

marketingblog Lector Tijs Timmerman

“Wanneer doe je het goed als marketer? In mijn optiek als je de hele organisatie bij elkaar weet te brengen en op koers weet te houden bij het op lange en korte termijn creëren van impact op People, Planet en Profit.”

Tijs Timmerman lector Marketing & Customer Experience

Onderzoekslijnen binnen het lectoraat

Bedrijven en organisaties zijn op zoek naar hoe zij, naast het maken van winst, het beste invulling kunnen geven aan de manier waarop zij met hun merk en hun producten en diensten waarde kunnen creëren voor de maatschappij. In deze onderzoekslijn onderzoeken we hoe bedrijven een goede balans kunnen vinden tussen waarde voor de klant (customer value), waarde voor het bedrijf (brand value) en maatschappelijke waarde (public value).

Binnen deze onderzoekslijn wordt gekeken hoe organisaties digitalisering kunnen optimaliseren, zodat deze niet alleen bijdraagt aan de doelstellingen van organisaties, maar ook een positieve bijdrage levert aan de klantbeleving en een betekenisvolle relatie met de klant. De onderzoeksprojecten op het gebied van klantbeleving & digitalisering richten zich daarbij op het ontwikkelen van duurzame klantrelaties en op de mogelijkheden van personalisatie en digitalisering om de klantbeleving te verbeteren. We onderzoeken de effecten van digitalisering en personalisatie op de klantbeleving en de klantrelatie.

Deze onderzoekslijn richt zich op verantwoord technologiegebruik door de marketing- & customer experience professional. Hierbij staat het menselijke aspect centraal. Denk hierbij aan de inzet van technologieën zoals Artificial Intelligence die mogelijkheden bieden voor gepersonaliseerde producten, diensten en interacties. Doel van het onderzoek is om te komen tot tools en methodieken die professionals helpen technologie in te zetten op een betekenisvolle, duurzame en menswaardige wijze.

Publicaties


Onderwijs

Het lectoraat levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs op het gebied van marketing en klantbeleving. De afgelopen jaren is een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de bachelor Commerciële Economie en aan de Master Data Driven Business.

2 mensen kijken naar laptop Eddo Wesselink

“Het project Moves helpt ons om na te denken over de positionering en profilering van onze praktijk in de wijk. Dat is voor een fysiotherapeut een hele andere manier van met ons vak bezig zijn”

Eddo Wesselink Fysiotherapeut

Onze lectoren en onderzoekers

Lector Tijs Timmerman

Tijs Timmerman

Lector Marketing & Customer Experience Bekijk profiel
Gerrita van der Veen | Directeur Digital Business & Media

Gerrita van der Veen

Lector Marketing & Customer Experience Bekijk profiel

Rhied Al-Othmani

Promovendus Marketing & Customer Experience Bekijk profiel
Wilke van Beest | onderzoeker | lectoraten Methodologie van Praktijkgericht Onderzoek en Marketing, Marktonderzoek en Innovatie

Wilke van Beest

Onderzoeker Marketing & Customer Experience, Onderzoekend Vermogen Bekijk profiel

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Lector Tijs Timmerman

Tijs Timmerman

  • Lector
  • Lectoraat: Marketing & Customer Experience