Het recht is overal om je heen: denk aan het contract voor je mobiele telefoon, of de arbeidsovereenkomst bij je eerste (bij)baan. Ook afspraken die we in ons land bij wet hebben vastgelegd, zoals het verbod op discriminatie, vallen onder het recht. Net als de overtreding ervan. Interessant? Dan is studeren aan de opleiding HBO-Rechten wat voor jou.

Alternatief voor open dag

De open dag is helaas afgelast. Maar we zijn druk bezig om je een alternatief te bieden. Lees meer op de pagina van de open dag.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je aan!

Tijdens de opleiding HBO-Recht: voorbeeld van een lessituatie

HBO-Rechten in de praktijk

Kies je voor HBO-Rechten aan Hogeschool Utrecht, dan kies je voor een praktijkgerichte opleiding. In leerteams van 8 studenten werk je naast de juridische inhoud ook aan je professionele houding. Je leert je weg vinden in wetten en regels en hoe je deze kunt vertalen naar de praktijk. Ook krijg je les in adviseren, gespreksvoering, onderhandelen en presenteren.

Na de opleiding HBO-Recht: juristen in overleg

Dit kun je met een HBO-Rechten diploma

Dankzij je kennis van het recht en ervaring op het gebied van communicatie en organisatie, kun je met een HBO-Rechten diploma op veel plekken terecht. Bijvoorbeeld als juridisch adviseur bij de overheid, bedrijfsjurist bij een multinational of paralegal (juridisch medewerker) bij een advocatenkantoor.

Toelating

Je kunt starten met de opleiding HBO-Rechten als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingstoets doen.


Iets voor jou?

  • Je Nederlands is dik in orde

    Tijdens je opleiding HBO-Rechten werk je veel met ingewikkelde wetteksten. Ook moet je regelmatig stukken zoals adviesbrieven schrijven.. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is daarom belangrijk.

  • Je denkt oplossingsgericht

    Bij het vinden van de oplossingen en kansen zet je de klant centraal.

  • Je bent een communicatietalent

    In je werk ga je veel adviseren en presenteren. Je bent daarom niet bang om in het openbaar te spreken. Daarnaast moet je ook veel gesprekken voeren of begeleiden.

Anna Groote, opleiding HBO-Rechten | Hogeschool Utrecht

"Taal is een essentiële skill voor HBO-Rechten. Verder moet je geduld en concentratie hebben om veel teksten te lezen"

Anna Groote

"Goed voorbereid op de praktijk"

Annika Bajmuradov (18) eerstejaars student

"Op de opleiding lopen een aantal hele goede docenten rond. Zij maken echt de opleiding"

Samah Belkhrouf

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 juni
Startdatum September
Locatie Padualaan 101 Utrecht
Diploma Bachelor of Laws (LLB)
Numerus fixus Nee
Croho-naam B HBO-Rechten
Croho-code 39205

Vragen over de opleiding?