Waarom is Nederland een belastingparadijs? Hoe kun je het beste crowdfunden voor 'n veelbelovende start-up? En welk advies geef je een ondernemer die een huis wil kopen? Als aankomend student hbo Finance, Tax and Advice vind je het leuk om over dit soort ingewikkelde financiële vraagstukken na te denken.
Video afspelen

aanmelden

Zin om te beginnen? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt. Je kunt je aanmelding voor deze opleiding regelen tot 1 mei 2019.

Open dag 24 november 2018

Kom 24 november naar onze open dag. Je bent welkom tussen 9:30 en 15:00 uur.

01

Kleinschalig en veelzijdig

De hbo-opleiding Finance, Tax and Advice is een kleinschalige opleiding. Met je studiegenoten verdiep je je in lastige financiële vraagstukken. Je doet bijvoorbeeld een opdracht voor de Rabobank en werkt aan internationale cases. Hierdoor leer je samen te werken, te adviseren en verantwoordelijkheid te nemen.

02

Aan de slag als financieel adviseur

Tijdens je hbo-opleiding Finance, Tax and Advice kun je verschillende certificaten voor de Wet op het financieel toezicht (Wft) behalen. Deze heb je nodig voor bepaalde beroepen in de financiële sector. Hiermee heb je dus meteen een mooie voorsprong op de arbeidsmarkt.

Toelating

Je kunt starten met de opleiding Finance, Tax and Advice als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingsonderzoek doen.


Iets voor jou?

  • Je bent goed met cijfers

    Je moet goed met cijfers overweg kunnen. Wiskunde is dan ook een vereiste.

  • Je bent nieuwsgierig en onderzoekend

    Je verdiept je graag in nieuwe dingen, en rust niet voor je alles hebt doorgrond.

  • Je bent sociaal en communicatief sterk

    Als financieel adviseur help je klanten met complexe financiële producten. Het is belangrijk dat je sociale skills in orde zijn.

Francien Schouten Hoogendijk, opleiding hbo Finance, tax & advice, Hogeschool Utrecht

"De studie is zo breed dat je heel veel kanten op kunt gaan."

Francien Schouten Hoogendijk
Rubian Slewe, opleiding hbo Finance, Tax & Advice, Hogeschool Utrecht

"Ik zie voor mezelf in de toekomst een baan weggelegd als financieel adviseur, waarbij ik veel onderweg ben naar klanten."

Rubian Slewe

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 mei 2019
Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Numerus fixus Nee

Contact