Wil jij het verschil maken voor kinderen en jongeren die vastlopen in het leven? Een gezin begeleiden na een scheiding? Na de bachelor Pedagogiek deeltijd kun jij die begeleiding geven. Als hbo-pedagoog kun jij aan de slag in de jeugdzorg, bij jeugdinstellingen, opvoedpoli’s, in het onderwijs of bij de kinderopvang.
Deeltijdopleiding Pedagogiek: twee vrouwen in overleg

Tijdens deze deeltijdopleiding bepaal je jouw eigen leertempo en –traject. Zo zorg je ervoor dat de opleiding optimaal aansluit bij je werk- en privéleven, maar ook bij je interessegebied. Word het type pedagoog dat je wilt zijn.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met de medewerkers van het secretariaat via secretariaatIEP@hu.nl. We helpen je graag verder en verwijzen indien nodig door naar de coaches (docenten).

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 15 augustus en t/m 31 december
Start 2 keer per jaar: 1 september en 1 februari
Lesdata Woensdag (10:00 tot 22:00)
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)

Bereken welk tarief voor jou geldt

 

Bekijk de financieringsmogelijkheden van de Lerarenbeurs

Locatie Amersfoort
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Pedagogiek
Croho-code 35158
Pedagogiek, tijdens de opleiding

Zorgen voor ontwikkelkansen

Tijdens de opleiding word je opgeleid tot ecologisch pedagoog: je bent je bewust van de verschillende omgevingen waarin mensen leven. Je bent kritisch en kunt verschillende perspectieven innemen, waardoor je kinderen en opvoeders in hun kracht kan zetten.

Pedagogiek, carrièreperspectief

Word een kritisch pedagoog

Met je Bachelor of Arts kun je in alle werkvelden van de pedagogiek en jeugdzorg aan de slag. Maak bijvoorbeeld een plan waarmee een school overlast op het schoolplein kan aanpakken of een toolkit voor ouders om met hun kinderen seksuele ontwikkeling te bespreken.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je leerteamcoach bepaal je je studietempo, de volgorde van modules en de toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk, privésituatie en kennisniveau.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.


Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Pedagogiek? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt.

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je met een lerarenbeurs een flinke vergoeding!

Waarom deze opleiding bij de HU?

  • Maak je studie op maat

    Eigen verantwoordelijkheid en autonomie spelen een grote rol. Kies welke thema’s je verkent en aan welke vakken je werkt.

  • Meteen klaar voor de praktijk

    Je leert volwassenen, jongeren en kinderen begeleiden en ondersteunen. Je ontwikkelt een duidelijke visie op opvoeden en ontwikkeling.

  • Denk out-of-the-box

    Je leert out-of-the-box denken en je ontwikkelt je creatief vermogen. Zo kun jij je goed inleven in anderen en zorgvuldig op situaties inspelen.

Direct Contact

Jeanine van Ginkel

Vragen over de opleiding?