Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijdbachelor Pedagogiek? Bekijk de toelatingseisen om te zien of jij aan de opleiding kan beginnen.

Met een mbo-diploma op niveau 4 ben je altijd toelaatbaar.

Met een havodiploma ben jij toelaatbaar. Ongeacht je profielkeuze.

Met een vwo-diploma ben je met alle profielen toelaatbaar.

Ben je 21 jaar of ouder? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je niet voldoet aan de toelatingseisen hierboven. Wel moet je dan eerst het toelatingsonderzoek 21+ halen. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding via Studielink, kun je je voor dit onderzoek opgeven.

Je kunt vrijstellingen aanvragen als je eerder al studiepunten hebt gehaald bij een hbo- of universitaire opleiding die aan pedagogiek verwant is. Dat doe je nadat je bent gestart met de opleiding. Op basis van jouw competenties kun je zo een versneld programma doorlopen. Dit wordt vastgelegd in de onderwijsovereenkomst.

De opleiding voert met iedere student, samen met andere studenten, een intake- en matchingsgesprek. Tijdens deze bijeenkomst spreken we allerlei zaken met betrekking tot de opleiding rustig door. Ook is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen aan de aanwezige coach(es). In het gesprek schetsen we een helder en realistisch beeld van wat er van je verwacht wordt tijdens de opleiding en de studietijd die nodig is om de opleiding goed te doorlopen. Uiteindelijk is het voor jou van belang dat je de juiste keuze kunt maken.

Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de eerstvolgende machtingsbijeenkomst. De matchingsdag vindt plaats in november, december, januari, mei of juni. In uitzonderlijke gevallen in augustus.

De eerstvolgende matchingsbijeenkomsten zijn in de week van 19 augustus en vinden digitaal plaats. Na inschrijving voor de opleiding ontvang je korte tijd van te voren een persoonlijke uitnodiging (en link) voor deze bijeenkomst.

<>Om 1 september 2020 te kunnen starten moet je voor 15 augustus ingeschreven staan.

 

Vragen over de opleiding?