Toelating

Ben jij enthousiast geworden over de deeltijdbachelor Optometrie? Bekijk dan meteen of jij aan de opleiding kan beginnen.

Instroomeisen

Je dient voor minimaal 16 uur werkzaam te zijn in een oogzorg setting, waarvan 4 uur als boventallig. Deze 16 uur zal er gelijktijdig een optometrist aanwezig zijn voor de begeleiding. In de werkomgeving dienen optometrische onderzoeken plaats te vinden en diagnostische farmaca gebruikt te worden om praktische vaardigheden te kunnen toepassen.

Je hebt een MBO-4 optiek diploma en bent na afronding van deze opleiding minimaal 2 jaar werkzaam in het oogzorgdomein op het moment dat de deeltijdopleiding optometrie start.

Je hebt een MBO-4 TOA diploma en bent na afronding van deze opleiding minimaal 2 jaar werkzaam in het oogzorgdomein op het moment dat de deeltijdopleiding optometrie start.

Je hebt een bacheloropleiding orthoptie diploma en bent na afronding van deze opleiding minimaal 2 werkzaam in het oogzorgdomein op het moment dat de opleiding start.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het toelatingsonderzoek 21+ haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink externe link en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Voor de deeltijd opleiding Optometrie is een maximaal aantal plaatsen beschikbaar. Wil je meedoen aan de decentrale selectie? Meld je dan uiterlijk 15 januari aan. Wil je weten wat de selectiecriteria zijn? Deze vind je onderaan deze pagina. Raadpleeg voor meer informatie tevens de pagina Numerus fixus.

Decentrale selectie

Voor deze opleiding geldt een maximum aantal aanmelders. De opleiding selecteert studenten op basis van vooraf bepaalde criteria. Wil je meedoen aan de selectie? Meld je dan op tijd aan, uiterlijk 15 januari 23.59 uur, via Studielink.

Meer over de selectiecriteria vind je hieronder en op www.numerusfixus.hu.nl.

Je kunt je aanmelden voor de decentrale selectie als je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen en de volgende algemene voorwaarden: student voldoet tijdig aan de vooropleidingseisen en de student mag zich maximaal 3 x aanmelden voor de decentrale selectie bij opleiding Optometrie.

De decentrale selectie vindt plaats op woensdag 27 januari en in de week van 12 t/m 19 februari 2021. Houdt deze data dus vrij in je agenda!

Van alle gegadigden wordt verwacht dat ze een motivatievideo van maximaal 1 minuut insturen samen met een CV. Selectie gebeurt op basis van ingestuurde stukken en een assessment. In het assessment wordt vastgesteld of de kandidaten beschikken over het gewenste profiel dat wordt gekenmerkt door:

  • Analytisch vermogen.
  • Reflectieve vaardigheden.
  • Mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal.
  • Begrijpend lezen in de Engelse taal.
  • Motivatie en ambitie.
  • Basiskennis van optica, contactlenzen en biologie.

De motivatie video en CV dienen net als de aanmelding via studielink voor 15 januari 23u59 binnen te zijn. U kunt deze mailen naar deeltijd.optometrie@hu.nl met in het onderwerp: documenten aanmelding.

De decentrale selectie bestaat uit 2 rondes. De 1e ronde bestaat uit een theorietoets via Testvision die op 27 januari 2021 om 20.00 uur afgenomen zal worden. En de beoordeling van de CV’s en motivatie video.

De 2e ronde worden maximaal 100 mensen uitgenodigd op basis van de score’s in de 1e assessment ronde. Deze vindt plaats in de week van 12 t/m 19 februari. Hierbij zal een groepsassessment plaatsvinden waarbij er gekeken wordt naar communicatie en samenwerking. Daarnaast zal er een individueel gesprek plaatsvinden.