Werk je als medisch ondersteunende professional, paramedicus of verpleegkundige en wil je een mooie stap in je carrière maken? Met de master Physician Assistant verleg je je focus naar de medische zorg. Met deze opleiding kun je in het kader van taakherschikking een deel van de medisch zorg van de arts overnemen.

Duale master Physician Assistant: studenten en docent in overleg tijdens de les

Als Physician Assistant (PA) kun je in vrijwel alle medische specialismen aan het werk. Je maakt deel uit van het medisch behandelteam. Een Physician Assistant kan zelfstandig diagnostische, controle- of behandelconsulten uitvoeren, het werk van een zaalarts verrichten of de patiënt vertegenwoordigen in een multidisciplinair overleg.

Handig om te weten

Aanmelddeadline Op dit moment zijn alle opleidingsplaatsen voor 2020-2021 gevuld en hanteren we een (korte) wachtlijst. Neem bij belangstelling voor een opleidingsplaats contact op met

acquisitieMPA@hu.nl

om na te gaan of er al plaatsen vrijgekomen zijn.
Start September
Lesdata Donderdag bij start in 2020
Studie-investering Circa 40-42 uur per week
Collegegeld € 2143 (vrij van btw)

Dit is het collegelgeld voor 2020-2021.

Bereken welk tarief voor jou geldt.

Locatie Hijmans van den Berghgebouw - Universiteitsweg 98 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Physician Assistant
Croho-code 49115
Master Physician Assistant, tijdens de opleiding

Alle aspecten van het geneeskundige proces

Tijdens de opleiding doe je voldoende kennis en vaardigheden op om zelfstandig patiënten te kunnen onderzoeken ten behoeve van diagnostiek, het maken van een behandelplan en het uitvoeren van verschillende medische (be)handelingen. Daarbij maak je gebruik van elkaars kennis.

Master Physician Assistant, Carrièreperspectief

Aan de slag als Physician Assistant (PA)

Als PA neem je taken van de arts over op de poli, de zaal, de OK of in de huisartsenpraktijk. Met een individueel opleidingsplan en Entrustable Professional Activities (EPA’s) stuur je zelf je beroepsontwikkeling. Zo kun je na je opleiding nieuwe taken aanleren of overstappen naar een ander medisch specialisme.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Elke student heeft een individueel opleidingsplan waarbij het takenpakket, het studietempo en de leerroute wordt afgestemd op de vooropleiding en de learning outcomes voor de werkvloer.


Kosten

In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt voor de master Physician Assistant. Voor boeken, lesmaterialen en een goede stethoscoop ben je ongeveer € 1.500 kwijt. VWS, OCW en Stichting KOH geven in bepaalde gevallen een vergoeding.


Waarom deze opleiding bij de hu?

  • Studeer bij een topopleiding

    Bij de laatste visitatie scoorde de opleiding GOED op alle vier de NVAO-standaarden.

  • Kies voor een succesvolle opleiding

    De master Physician Assistant heeft een succesvolle uitstroom van 90 tot 95%. Grote kans dus dat jij je masterdiploma haalt.

  • Entrustable Professional Activities (EPA's)

    Onze studenten ontwikkelen zich op hun werkplek aan de hand van het EPA-concept. Zo garanderen we dat we professionals afleveren die bekwaam zijn in de taken die ze gaan uitvoeren.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je direct aan!

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Interesse in de Master Physician Assistant (DU)?

Vragen over de opleiding?