Toelating

Ben jij enthousiast over de duale master Physician Assistant? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen master Physician Assistant

Je kunt de duale master Physician Assistant volgen als je een bachelordiploma in de gezondheidszorg hebt plus minimaal twee jaar werkervaring in de directe patiëntenzorg op het niveau van een hbo-bachelor. De bacheloropleiding moet gericht zijn op het onderzoeken, behandelen of verplegen van patiënten.

Heb je geen geschikt bachelor diploma maar een diploma van een verwante of vergelijkbare opleiding (op bachelorniveau), neem dan contact met ons op. Samen bekijken we of je toch toelaatbaar bent voor de master Physician Assistant, eventueel onder bepaalde voorwaarden (acquisitieMPA@hu.nl, 088 481 5095). Met een mbo diploma ben je niet toelaatbaar.

Heb je een erkend (CZO) diploma als verpleegkundige A (<1994), operatieassistent of anesthesiemedewerker, neem dan contact met ons op. Het kan zijn dat je toegelaten kunt worden na een aanvullend assessment. Hierin kun je aantonen dat je beschikt over een hbo-werk- en denkniveau. Het assessment wordt uitgevoerd door Bureau Lancae in Arnhem. Een assessment vervangt niet een noodzakelijk hbo-diploma.

Voor deze opleiding is per studiejaar een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Wanneer je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, word je op volgorde van aanmelding toegelaten.

Werkgevers of toekomstige opleiders kunnen via het landelijke aanmeldportaal een opleidingsplaats voor de HU reserveren.

Belangstelling voor deze master? Stuur dan een email met je CV naar acquisitieMPA@hu.nl. Zet daar in ook of je al een opleidingsplek hebt.

Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de procedure. Dit gesprek is onderdeel van de aanmeldprocedure maar wordt alleen georganiseerd wanneer je toelaatbaar bent. Voor de opleiding van start gaat wordt een onderwijsarbeidsovereenkomst opgesteld en door jou, je werkgever en Hogeschool Utrecht ondertekend. In dit tripartiete contract staan de afspraken die van belang zijn voor het leerproces van je eigen opleidingsplek.

Master Physician Assistant, UMC gebouw

Interesse in de Master Physician Assistant (DU)?

Vragen over de opleiding?