Wil jij de expert worden in complexe musculoskeletale klachten? Dan is de master Orthopedische Manuele Therapie aan Hogeschool Utrecht voor jou. In deze specialisatie ontwikkel je jezelf in de diagnostiek en behandeling van complexe klachten van het houding-, steun- en bewegingsapparaat, zodat je je expertrol in het werkveld kan innemen.

Tijdens de master Orthopedische Manuele Therapie bekwaam je jezelf in het handelen bij gezondheidsproblemen in de wervelkolom en extremiteitenketen. Je leert samenwerkingsverbanden aan te gaan met bijvoorbeeld huisartsen en medisch specialisten en je leert met jouw klinische expertise de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de unieke patiënt. Zo word je expert op het gebied van musculoskeletale klachten en ben je klaar om impact te hebben op jouw patiënten, praktijk en het vakgebied!

Dit is een specialisatie binnen

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem via de mail contact op met onderwijscoördinator Sanne Verkerk via sanne.verkerk@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 september (aanmelddeadline t/m 31 augustus)
Startmoment Het onderwijs start 1 keer per jaar op 1 september. Later instromen binnen lopend onderwijs is mogelijk in overleg.
Lesdata Per jaar 24 lesdagen van 6 à 7 uur op vrijdagen tussen 9.00 en 18.00 uur
Studie-investering Circa 15 tot 20 uur per week
Collegegeld € 7349 (vrij van btw)

Dit zijn de kosten voor studiejaar 2023-2024. De opleiding duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld.
Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden, onder ‘Meld je aan voor cursussen, modules en leergangen’ (overige informatie).

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Fysiotherapie
Croho-code 70175

Praktijk en wetenschap gecombineerd

Het onderwijs is opgebouwd rondom actuele thema's uit het werkveld. Veel praktijkopdrachten doe je op je eigen werkplek. In het laatste jaar loop je een masterstage binnen het academisch netwerk van geselecteerde adressen en lever je een masterproof en een masterthesis af.

De toekomst van de manuele therapie ben jij

Als net afgestudeerd manueel therapeut kom je in een gevestigd vakgebied wat volop in beweging is. Doordat je de laatste inzichten meeneemt en al werkervaring hebt ben je in de perfecte positie het vakgebied en jouw eigen praktijk vooruit te helpen en een veranderende wereld

Kennismaken op locatie

Heb je je online georiënteerd en wil je ons graag persoonlijk ontmoeten? Kom naar de studiekeuze-events op locatie!

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 28 mei en 7 juni. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wat kost de opleiding?

Deze specialisatie duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld op basis van indexering.

Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden cursus, module of leergang onder overige informatie.

Waarom de master Orthopedische Manuele Therapie studeren bij de HU?

  • Verbinding wetenschap en praktijk

    Door te focussen op de integratie van wetenschap en praktijk ontwikkel je een academisch niveau van praktijkgericht werken.

  • Persoonlijke leerroute

    Bij ons studeer je flexibel. Samen met de opleiding bepaal je jouw studietempo en stem je dit af op je werk- en privésituatie.

  • Kleine leerteams en persoonlijke aandacht

    Doordat het studeren in kleine groepen werk je met collega’s en docenten intensief samen aan jou ontwikkeling tot orthopedisch manueel therapeut.

Neem contact met ons op

Francois Maissan

Hoofd master Orthopedische Manuele Therapie

Interesse in de master Orthopedische Manuele Therapie (MSc)?

Heb je nog vragen?