Wil jij je specialiseren in fysiotherapeutische zorg voor kwetsbare ouderen? Wil je leren hoe je vanuit evidence-based practice ouderen (weer) zelfstandig kan laten functioneren? Dan is de master Geriatriefysiotherapie iets voor jou.

Kevin vertelt wat hij interessant vindt aan de masterspecialisatie Geriatriefysiotherapie.

Video afspelen
1:30
Kevin Achten

Naast de zorg voor patiënten met complexe gezondheidsproblematiek, legt de master Geriatriefysiotherapie accenten op wetenschappelijk onderbouwd praktisch handelen. In kleine leerteams volg je onderwijs onder begeleiding van toonaangevende vakdocenten en experts. Tijdens de opleiding leer je de zorg op je eigen werkplek kritisch te bekijken en onderzoek je mogelijkheden om te innoveren.

Dit is een specialisatie binnen

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem via de mail contact op met onderwijscoördinator Sanne Verkerk via sanne.verkerk@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 september (aanmelddeadline t/m 31 augustus)
Startmoment Het onderwijs start 1 keer per jaar op 1 september. Later instromen binnen lopend onderwijs is mogelijk in overleg.
Lesdata Per jaar 24 lesdagen van 6 à 7 uur op maandagen tussen 9.00 en 18.00 uur
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 8175 (vrij van btw)

Dit zijn de kosten voor studiejaar 2024-2025. De specialisatie duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld.

Op de pagina "Aanmelden cursus, module of leergang" lees je onder overige informatie meer over de betalingsmogelijkheden.

HU-alumni krijgen 5% korting op hun eerste studiejaar.

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Fysiotherapie
Croho-code 70175
Meneer houdt speciale meter vast

Kleinschalige opleiding met persoonlijke aandacht

De master Geriatriefysiotherapie hanteert per jaar maximaal 28 studenten. Hierdoor bieden wij veel persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding tijdens jouw studieloopbaan. Het onderwijs wordt verzorgd door onze kerndocenten en door wetenschappelijk opgeleide experts vanuit het Instituut voor Bewegingsstudies en het (internationale) werkveld.

Groep studenten kijken toe hoe een andere student of docent een patient op een behandeltafel behandelt

Aan de slag als geriatriefysiotherapeut

Als opgeleide Geriatriefysiotherapeut lever je hoogwaardige complexe patiëntenzorg aan ouderen en ben je in staat om wetenschap te integreren in je dagelijks handelen. Daarnaast beschik je over de benodigde kennis en vaardigheden om bij te dragen aan de professionalisering en innovatie van de geriatriefysiotherapie in het geheel.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 28 mei en 7 juni. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je begeleidend docent bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van cursussen en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wat kost de opleiding?

Deze specialisatie duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld op basis van indexering.

Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden cursus, module of leergang onder overige informatie.

Alumni van de HU 5% korting krijgen op hun eerste studiejaar.

Waarom de master Geriatriefysiotherapie studeren bij de HU?

  • Excellente beoordeling door NVAO

    De opleiding is als enige master Fysiotherapie in Nederland beoordeeld met een ‘excellent’ voor het studieprogramma. Daarnaast zijn ook de studentwaarderingen hoog.

  • Persoonlijke leerroute

    Bij ons studeer je flexibel. Samen met de opleiding bepaal je jouw studietempo en stem je dit af op je werk- en privésituatie.

  • Praktijkgericht academisch programma

    De master Geriatriefysiotherapie kenmerkt zich door een sterk academisch programma gericht op de praktijk: wat je op maandag leert op de opleiding, pas je gelijk toe in je eigen praktijk!

Neem contact met ons op

Brenda Knijff, MSc

Hoofd master Geriatriefysiotherapie

Interesse in de master Geriatriefysiotherapie (MSc)?

Heb je nog vragen?