Stress, spanning en overbelasting hebben grote invloed op het fysiek functioneren. Dit vraagt andere kennis en vaardigheden van de fysio- of oefentherapeut. Psychosomatische Fysiotherapie is een kleinschalige, praktijkgerichte master die jou dé specialist maken op het gebied van fysiek bewegen en mentale gezondheid bij deze complexe patiëntenzorg.
Fysiotherapeut houdt zijn hand op de buik van patiënt die op onderzoeksbed ligt.

Naast de zorg voor complexe patiënten is er in Psychosomatische Fysiotherapie ook aandacht voor onderbouwd praktisch handelen. Onze vakdocenten vanuit de wetenschap en de praktijk begeleiden je daarbij. Ook leer je tijdens de opleiding de zorg op je eigen werkplek kritisch te bekijken en onderzoek je mogelijkheden om te innoveren.

Dit is een specialisatie binnen

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem via de mail contact op met onderwijscoördinator Sanne Verkerk via sanne.verkerk@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 september (aanmelddeadline t/m 31 augustus)
Startmoment Het onderwijs start 1 keer per jaar op 1 september. Later instromen binnen lopend onderwijs is mogelijk in overleg.
Lesdata Per jaar 24 lesdagen van 6 à 7 uur op vrijdagen tussen 9.00 en 18.00 uur
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 8175 (vrij van btw)

Dit zijn de kosten voor studiejaar 2024-2025. De specialisatie duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld.

Op de pagina "Aanmelden cursus, module of leergang" lees je onder overige informatie meer over de betalingsmogelijkheden.

HU-alumni krijgen 5% korting op hun eerste studiejaar.

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Fysiotherapie
Croho-code 70175

Kleinschalige opleiding met veel persoonlijke aandacht

Je volgt de master Psychosomatische Fysiotherapie in kleine leerteams van maximaal 14 studenten met een begeleidend docent. Zo bieden bieden wij jou veel persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding tijdens je studieloopbaan. Het onderwijs wordt verzorgd door onze kerndocenten en door wetenschappelijk opgeleide experts vanuit het werkveld.

Een man houdt een bal vast een andere man houdt de schouders van de eerste man recht

Aan de slag als psychosomatisch fysiotherapeut

Na het afronden van de master Psychosomatische Fysiotherapie mag je de titel master of science (MSc) voeren. Naast werken in de beroepspraktijk zijn er ook carrièremogelijkheden in onderwijs en onderzoek.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van cursussen en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wat kost de opleiding?

Deze specialisatie duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld op basis van indexering.

Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden cursus, module of leergang onder overige informatie.

Alumni van de HU 5% korting krijgen op hun eerste studiejaar.

Waarom de master Psychosomatische Fysiotherapie studeren bij de HU?

  • Excellente beoordeling door NVAO

    De opleiding is als enige master Fysiotherapie in Nederland beoordeeld met een ‘excellent’ voor het studieprogramma. Daarnaast zijn ook de studentwaarderingen hoog.

  • Academisch en praktijkgericht programma

    De master Psychosomatische Fysiotherapie kenmerkt zich door een sterk praktijkgericht en academisch programma. Je kunt je opgedane kennis gelijk toe passen in je eigen praktijk!

  • Persoonlijke leerroute

    Bij ons studeer je flexibel. Samen met de opleiding bepaal je jouw studietempo en stem je dit af op je werk- en privésituatie.

Interesse in de master Psychosomatische Fysiotherapie (MSc)?

Heb je nog vragen?