Wil jij graag kinderen behandelen die beperkt worden bij bewegen? Wil je interprofessioneel werken en pedagogisch handelen combineren? Dan is de master Kinderfysiotherapie aan Hogeschool Utrecht iets voor jou.

Bij de master Kinderfysiotherapie aan de HU leer je hoe je kinderen met complexe gezondheidsproblemen op het gebied van het bewegend functioneren kunt diagnosticeren en behandelen. Naast de specialistische, kinderfysiotherapeutische leerlijn leer je in de generieke, wetenschappelijke leerlijn hoe je evidence-based practice inzet in de praktijk. Daarnaast wordt de gegenereerde kennis vanuit het lectoraat direct toegepast in het onderwijs.

Dit is een specialisatie binnen

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem via de mail contact op met onderwijscoördinator Sanne Verkerk via sanne.verkerk@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 september (aanmelddeadline t/m 31 augustus)
Startmoment Het onderwijs start 1 keer per jaar op 1 september. Later instromen binnen lopend onderwijs is mogelijk in overleg (let op de inschrijfdeadlines).
Lesdata Per jaar 24 lesdagen van 6 à 7 uur op maandagen tussen 9.00 en 18.00 uur
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 7349 (vrij van btw)

Dit zijn de kosten voor studiejaar 2023-2024. De specialisatie duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld.
Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden cursus, module of leergang onder overige informatie.

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Fysiotherapie
Croho-code 70175

Kleinschalige opleiding met gerenommeerde docenten

De master Kinderfysiotherapie is een kleinschalige opleiding met per jaar maximaal 28 studenten per specialisatie en maximaal 14 studenten per begeleidend docent. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en contact van zowel de docenten als studenten onderling.

Aan de slag als kinderfysiotherapeut

Als kinderfysiotherapeut lever je hoogwaardige complexe patiëntenzorg aan kinderen en ben je in staat om wetenschap te integreren in je dagelijks handelen. Daarnaast beschik je over de benodigde kennis en vaardigheden om bij te dragen aan de professionalisering en innovatie van de kinderfysiotherapie.

Kennismaken op locatie

Heb je je online georiënteerd en wil je ons graag persoonlijk ontmoeten? Kom naar de studiekeuze-events op locatie!

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 28 mei en 7 juni. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je begeleidend student bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van cursussen en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wat kost de opleiding?

Deze specialisatie duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld op basis van indexering.

Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden cursus, module of leergang onder overige informatie.

Voor boeken en andere lesmateriaal ben je tussen de € 200 en € 800 kwijt.

Waarom de masters Kinderfysiotherapie studeren bij de HU?

  • Excellente beoordeling door NVAO

    De opleiding is als enige master Fysiotherapie in Nederland beoordeeld met een ‘excellent’ voor het studieprogramma. Daarnaast zijn ook de studentwaarderingen hoog.

  • Een samenwerkingsverband voor topkwaliteit

    De master Kinderfysiotherapie werkt samen met het lectoraat Leefstijl en Gezondheid, het WKZ, de Universiteit Utrecht en een uitgebreid netwerk in de eerste, tweede en derde lijn.

  • Praktijkgericht onderwijs

    Bij de master Kinderfysiotherapie loop je als enige in Nederland een wetenschappelijk-academische en praktijkgerichte stage en sluit je deze af met een masterproef én een masterthesis.

Neem contact met ons op

Barbara Kölzer

Master Kinderfysiotherapie

Interesse in de master Kinderfysiotherapie (MSc)?

Heb je nog vragen?