Als sportfysiotherapeut ben jij de aangewezen zorgprofessional die een geblesseerde sporter ondersteunt in herstel van optimaal functioneren, bijdraagt aan blessurepreventie en prestaties bevordert bij sporters van alle leeftijden en niveaus. Ben jij fysiotherapeut met passie voor de sportcontext? Dan is de master Sportfysiotherapie iets voor jou.
Kind tikt pion aan in gymzaal onder toezicht van een fysiotherapeut

Sportfysiotherapie richt zich op het onderzoeken en behandelen van patiënten met beweegproblemen in de sportcontext. Je leert en ontwikkelt competenties om complexe zorgvraagstukken in de sportcontext grondig te analyseren. Als specialist zet jij gericht beleid uit, adviseer je collega’s en werk je samen met disciplines zoals huisartsen, sportartsen en orthopedisch chirurgen. Daarnaast innoveer jij de praktijk en draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek binnen het domein sportfysiotherapie.

Dit is een specialisatie binnen

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem via de mail contact op met onderwijscoördinator Sanne Verkerk via sanne.verkerk@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 september (aanmelddeadline t/m 31 augustus)
Startmoment Het onderwijs start 1 keer per jaar op 1 september. Later instromen binnen lopend onderwijs is mogelijk in overleg. Voor verdere informatie neem contact op met stefan.janssen@hu.nl.
Lesdata Per jaar 24 lesdagen van 6 à 8 uur op vrijdagen tussen 9.00 en 18.00 uur
Studie-investering Circa 15 tot 20 uur per week
Collegegeld € 7349 (vrij van btw)

Dit zijn de kosten voor studiejaar 2023-2024. De specialisatie duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld op basis van indexering.
Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden cursus, module of leergang onder overige informatie.

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Fysiotherapie
Croho-code 70175
Fysiotherapie ondersteunt client bij oefening
De opleiding

Kleinschalige opleiding met veel persoonlijke aandacht en gerenommeerde docenten

Elk jaar starten maximaal 28 studenten aan Sportfysiotherapie. Zo kunnen wij veel persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding geven tijdens jouw studieloopbaan. Het onderwijs wordt verzorgd door onze kerndocenten en door wetenschappelijk opgeleide experts vanuit de opleiding en het (internationale) werkveld.

Twee fysiotherapeuten begeleiden twee patiënten bij een oefening met bal
Carrièreperspectief

Aan de slag als Sportfysiotherapeut

Als specialist ben jij de aangewezen persoon in het ondersteunen van geblesseerde sporters naar sporthervatting. Jij adviseert collega’s, werkt samen met andere partners in de zorg, draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek en jij innoveert de beroepspraktijk en het domein van de sportfysiotherapie.

Kennismaken op locatie

Heb je je online georiënteerd en wil je ons graag persoonlijk ontmoeten? Kom naar de studiekeuze-events op locatie!

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 28 mei en 7 juni. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wat kost de opleiding?

Deze specialisatie duurt 3 jaar. Ieder jaar wordt het collegegeld opnieuw vastgesteld op basis van indexering.

Informatie over de betalingsmogelijkheden vind je op de pagina Aanmelden cursus, module of leergang onder overige informatie.

Waarom de master Sportfysiotherapie studeren bij de HU?

  • Excellente beoordeling door NVAO

    Onze opleiding is als enige master Fysiotherapie in Nederland ‘excellent’ beoordeeld voor het studieprogramma. Daarnaast zijn ook de studentwaarderingen hoog.

  • Persoonlijke leerroute

    Bij ons studeer je flexibel. Samen met de opleiding bepaal je jouw studietempo en stem je dit af op je werk- en privésituatie.

  • Praktijkgericht academisch programma

    De master Sportfysiotherapie kenmerkt zich door een sterk en praktijkgericht academisch programma. Wat je leert binnen de opleiding, pas je de volgende dag toe in de praktijk!

Neem contact met ons op

Stefan Janssen

Stefan Janssen, M PT

Hoofd master Sportfysiotherapie

Interesse in de master Sportfysiotherapie (MSc)?

Heb je nog vragen?