Werk je op het snijvlak van justitie, zorg en veiligheid? Werk je met mensen van wie de omstandigheden of het gedrag zo'n risico vormen dat de overheid moet ingrijpen? Heb je te maken met delinquent gedrag, overlast op straat of huiselijk geweld? Tijdens de deeltijd master Forensisch Sociale Professional leer je een sleutelrol te vervullen om herhaling van ongewenst gedrag te voorkomen en herstel te bevorderen.
Deeltijd Master Forensisch Sociale Professional: studenten werken samen tijdens een les

De inhoud van de master Forensisch Sociale Professional is uiterst relevant voor professionals in een breed werkveld: van medewerkers bij de (jeugd)reclassering, jeugdbescherming en wijkteams, tot professionals van de gemeentelijke veiligheidszorg, TBS-klinieken en de politie. De erkende mastertitel biedt je een belangrijke meerwaarde in je werk en je carrière. De master heeft het predicaat Topopleiding verworven in de Keuzegids masters 2019.

Onze docenten en studenten zitten klaar om je persoonlijk advies te geven

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met Lenie Buijs via info.mfsp@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een e-mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus , bij voorkeur aanmelden voor 1 juli
Start 1 september
Lesdata Vrijdag van 9.30 - 17.00 uur
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt
Locatie Padualaan 101 Utrecht
Diploma Master of Social Work
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Forensisch Sociale Professional
Croho-code 45285
Master Forensisch Sociaal Professional, tijdens de opleiding

Verdieping en verbreding van de kennisbasis voor het forensisch sociaal werk

Je krijgt een verdiepende en verbredende kennisbasis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten aangeboden en leert nieuwe vaardigheden. Hiermee kijk je verder dan je eigen functie en organisatie. Je herkent trends en ontwikkelingen en leert daar adequaat en innovatief op in te spelen. De modules uit de master zijn ook apart te volgen.

Master Forensisch Sociale Professional, carrièreperspectief

Aan de slag als forensisch sociale professional

Met je masterdiploma op zak ben je een senior professional. Je bent in staat om op innovatieve wijze, volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten, praktijk en kennis te verbinden in diverse rollen in het forensisch sociale werkveld.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 1 en 12 februari. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Intakegesprek

Voor je kunt beginnen aan de opleiding vindt eerst een intake plaats. Meld je hiervoor aan door via onderstaande button een mail te sturen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.

Losse modules

Weet je niet zeker of je een hele masteropleiding wilt volgen? Dan kun je er ook voor kiezen om één of enkele module(s) los te volgen.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de master Forensisch Sociale Professional? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je ongeveer € 500 kwijt.

Modules 1, 2, 3 en 4 zijn als losse module te volgen. Neem voor informatie over de kosten van de losse modules contact op met de opleiding.

Waarom deze opleiding bij de hu?

  • Volg een unieke master

    Het is de enige master in Nederland met focus op "het gedwongen kader" en onderwijs over samenwerken binnen dit werkveld. De opleiding heeft het predicaat Topopleiding verworven in de Keuzegids masters 2019.

  • Krijg les van experts

    Je krijgt les van gerenommeerde (gast)docenten met kennis van de forensische praktijk door gedegen praktijkervaring en/of als onderzoeker.

  • Vertaal je kennis naar innovatie van de praktijk

    Je leert om op basis van actuele (wetenschappelijke) kennis te acteren en innovatieve oplossingen te bedenken in je dagelijkse praktijk.

Certificering

Deze opleiding is geaccrediteerd door SKJeugd en door Registerplein - Register voor Sociaal Professionals.

Logo SKJ Kwaliteitsregister Jeugd
Logo Registerplein

Interesse in de Master Forensisch Sociale Professional?

Volg ons op: