Carrièreperspectief
Wanneer je de master Forensisch Sociale Professional succesvol hebt afgerond, ontvang je een masterdiploma. Je mag de titel Master of Social Work voeren. De opleiding heeft het predicaat Topopleiding verworven in de Keuzegids masters 2019.
Internationaal diploma supplement
Je ontvangt automatisch een gratis Engelstalig International Diploma Supplement (IDS) bij je bachelor, waarmee je internationaal je kwalificaties kunt aantonen.
Arbeidsmarktpositie na Forensisch Sociale Professional
Met je masterdiploma op zak ben je een senior professional. Je weet van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld en in de wetenschap. Voor jouw organisatie kun je hier creatief en adequaat op inspringen. Dankzij jouw werkervaring kun jij de vertaling naar de beroepspraktijk maken. Een groot aantal van onze masterstudenten is betrokken bij innovatie binnen hun werk, begeleidt collega's bij hun verdere professionalisering of geeft trainingen. Hiermee lever je een bijdrage aan de verbetering van de forensisch sociale praktijk.
Je kunt aan de slag als
- Senior-professional, verantwoordelijk voor complexe casuïstiek
- Aanjager van vernieuwing en innovatie in je organisatie en/of in een samenwerkingsverband
- Procesregisseur in een Zorg- en Veiligheidshuis
- Trainer/coach binnen de eigen organisatie
- (Gast)docent hbo-bacheloropleidingen
- Manager, kwaliteitszorg- of beleidsmedewerker binnen je organisatie
Welke competenties ontwikkel je?
Na de master Forensisch Sociale Professional kun je:
- Beslissingen nemen over een interventieplan gericht op het beheersen van risico’s en begeleiden van verandering in complexe casuïstiek met tegenstrijdige belangen en uiteenlopende waarden en doelen.
- Het proces van risicobeheersing voor de omgeving en verandering van gedrag en/of omstandigheden van de cliënt (of het systeem) methodisch regisseren.
- Sturing geven aan individuele en collectieve leerprocessen in de organisatie door het leren op de werkvloer te stimuleren en het management hierover te adviseren.
- Netwerken voor professionele samenwerking rondom complexe casuïstiek regisseren, ook over de grenzen van de eigen organisatie heen.
- Systematisch reflecteren over het eigen professionele handelen op verschillende niveaus.
- Onderzoek gebruiken, met een kritische blik beoordelen en zelf onderzoek doen.
"Besluitvorming in de eigen praktijk verbeteren"
Jacqueline Bosker Lector en docent