Waarom komt er licht uit een lamp? Vallen alle voorwerpen even snel naar beneden? Probeer jij verklaringen te vinden voor wat je ziet? En vind je het leuk dit uit te leggen? Dan is de hbo-deeltijdopleiding Leraar Natuurkunde tweedegraads wat voor jou.

Deeltijdopleiding Leraar Natuurkunde: studenten in overleg bij een whiteboard

Heb je tijdens je loopbaan al veel ervaring opgedaan met natuurkunde en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Heb je een goed gevoel voor exacte vakken en kun je goed uitleggen en presenteren? Tijdens de deeltijdopleiding leraar natuurkunde tweedegraads werk je in je eigen tempo aan je leerdoelen.

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met intakecoördinator Remko Smitsman via remko.smitsman@hu.nl. Ik help je graag verder!

Stuur een mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Startmoment 1 september en 1 februari
Lesdata maandag
Studie-investering 40 uur per week
Collegegeld € 2530 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de financieringsmogelijkheden van de Lerarenbeurs.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 97 Utrecht
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B leraar vo 2e gr Natuurkunde
Croho-code 35261
Leraar Natuurkunde, tijdens de opleiding
De opleiding

Natuurwetten overbrengen in de klas

Je vergroot je natuurkundige kennis met vakken over energie- en waterhuishouding, spanning en stroom. Met vakken als didactiek en pedagogiek leer je ook kennis over te brengen en leerlingen te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Leraar Natuurkunde, carrièreperspectief
Carrièreperspectief

Aan het werk met je lesbevoegdheid

Scholen staan te springen om natuurkundeleraren. Waarschijnlijk kun je snel aan de slag in de onderbouw van de havo en het vmbo, in het mbo of in het volwassenenonderwijs.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Wil je een losse module volgen?

Heb je al een lerarenbevoegdheid maar wil je je verder professionaliseren? Dan kun je er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen om je kennis te verdiepen of weer op te frissen. De meeste van deze modules kunnen we ook incompany verzorgen.

Wat kost een hbo-opleiding?

Bereken met de collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht hoe hoog jouw collegegeld uitvalt. Per studiejaar ben je ongeveer € 200 kwijt aan boeken en andere lesmaterialen.

Wil je als leraar een opleiding volgen? Dan ontvang je een flinke vergoeding met een lerarenbeurs. En misschien kom je (ook) in aanmerking voor andere subsidies. Kijk hiervoor op DUO.

Waarom Leraar Natuurkunde studeren bij de HU?

  • Haal een dubbele lesbevoegdheid met scheikunde of techniek

    Heb je al een hbo- of wo-diploma? Met een dubbele lesbevoegdheid mag je lesgeven in meerdere vakken. Als je kiest voor een combinatie met scheikunde of techniek kun je de dubbele bevoegdheden in vier jaar tijd halen.

  • Stroom moeiteloos door

    Hierna eerstegraads docent worden? Deze deeltijdopleiding sluit naadloos aan op de Master Leraar Natuurkunde aan Hogeschool Utrecht.

  • Werk aan je eigen leerdoelen

    Bij de HU bepaal je zelf aan welke leerdoelen je werkt. En dat kan in je eigen tempo.

Leraar Natuurkunde, gebouw Padualaan 97

Interesse in de bachelor Leraar Natuurkunde tweedegraads?