Toelating

Je kunt de HBO opleiding leraar natuurkunde tweedegraads deeltijd volgen met havo- of vwo-diploma. Of je krijgt een toelatingsonderzoek.

Instroomeisen

Heb je mbo-niveau 4 afgerond? Dan kun je de deeltijdopleiding leraar natuurkunde tweedegraads volgen. Bekijk ook de pagina van mbo naar hbo.

Je kunt beginnen aan de deeltijdopleiding leraar natuurkunde tweedegraads met een havo- of vwo-diploma. Het is daarbij wel een vereiste dat je een exact vakkenpakket had of in ieder geval natuurkunde in je pakket had.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de opleidingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het toelatingsonderzoek 21+ haalt. Schrijf je in via Studielink en geef je meteen op voor het onderzoek.

Voordat je je inschrijft heb je een persoonlijk gesprek met een loopbaanbegeleider. Je bespreekt dan je wensen, motivatie, ambities en ervaringen. Deze worden dan gekoppeld aan de opleiding, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden die de deeltijdopleiding leraar natuurkunde tweedegraads je biedt.

Voor vragen kun je direct contact opnemen met de intakecoördinator van deze opleiding: peter.duifhuis@hu.nl.

Heb je een gerelateerde hbo- of wo-opleiding afgerond? Wellicht kun je dan de éénjarige kopopleiding volgen. Kijk voor meer informatie op de site van de kopopleiding.

Interesse in de bachelor Leraar Natuurkunde tweedegraads?